Cele mai citite
 


Al treilea deces din cauza gripei noi
sâmbătă, 28 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 28 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 145 de cazuri noi de gripă şi un al treilea deces cauzat de îmbolnăvirea cu virusul A/H1N1, la o persoană adultă, informează Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile a raportat totalul cazurilor de gripă A/H1N1 care a ajuns pe teritoriul României la 2.975.
Din cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore, 16 cazuri au fost depistate în Iaşi, câte 14 la Bucureşti şi Botoşani, câte 12 în Dâmboviţa şi Prahova, 11 la Bacău, 10 în Vrancea, câte şase la Arad, Dolj, Hunedoara, Ialomiţa, cinci cazuri în Sibiu, câte trei cazuri în Alba, în Harghita, Tulcea şi Ilfov, câte două cazuri în Argeş, Constanţa, Giurgiu, Olt şi Vaslui şi câte un caz în Braşov, Brăila, Cluj, Mureş şi Neamţ.
În urma confirmării de noi cazuri cu gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare, în ultimele 24 de ore, vor fi suspendate cursurile, pentru şapte zile, la Şcoala generală din Şoimuş din judeţul Hunedoara şi la Liceul Catolic 'Timotei Cipariu' şi Şcoala Generală nr. 46 din Capitală.
Primul caz de deces cauzat de virusul A/H1N1, a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, în cazul unui bărbat de 44 de ani din localitatea suceveană Siret, care suferea şi de alte boli: hipertensiune, diabet, obezitate. Cel de-al doilea caz de deces a fost înregistrat la o femeie de 57 de ani din oraşul Bucecea, din judeţul Botoşani, care suferea şi ea de diabet şi obezitate.
Campania de vaccinare contra gripei cu virusul A/H1N1 a început vineri 27 noiembrie, urmând să se desfăşoare atât în unităţile sanitare cât şi în unităţile de învăţământ, prin cabinetele medicale şcolare şi cabinetele medicilor de familie, iar specialiştii speră să nu se confrunte cu o rată ridicată a refuzului privind imunizarea. În cursul zilelor de 27 şi 28 noiembrie au plecat cinci transporturi de vaccin gripal pandemic către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până în data de 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 doze de vaccin Cantgrip cu tulpina pandemică.
Serul folosit, Cantgrip, este produs de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti şi va fi distribuit numai în reţea închisă, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită, iniţiată de Ministerul Sănătăţii. Potrivit autorităţilor, vaccinarea este cea mai bună metodă de a preveni infecţia cu virusul A/H1N1, iar reacţiile adverse care pot apărea sunt, în general, minore şi obişnuite pentru orice alt tip de vaccin.
Acest vaccin se administrează injectabil, în muşchiul deltoid, situat în partea superioară a braţului. Nu este recomandabilă administrarea serului la copiii sub 16 ani. Reacţiile adverse posibile se împart în frecvente şi foarte frecvente. Foarte frecvente sunt durere la locul injectării, iar frecvente sunt durere de cap, febra, oboseala, dureri musculare sau articulare, frison, răceală, simptome asemănătoare gripei, ameţeli, umflarea la nivelul ochiului. De obicei aceste efecte adverse dispar în una sau două zile, dar dacă acestea persistă, persoanele care s-au vaccinat trebuie să se adreseze medicului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Ministerul Sănătăţii: 77 de noi cazuri de gripă în ultimele 24 de ore 77 de noi cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 pandemic au fost confirmate în România, în ultimile 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.