Cele mai citite
 


Herpesul genital
luni, 30 noiembrie 2009   ::   2 Comentarii :: :: Articole medicale, Viata Sexuala, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Herpesul genital, o boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul.

Primul tip de virus simplex (HSV-1) cauzeaza herpesul oral ( rani reci). Al doilea tip, HSV-2, cauzeaza herpesul genital. Insa ambele tipuri de virusi pot determina aparitia herpesului oral si genital.


CE SE INTAMPLA CAND O PERSOANA ESTE INFECTATA CU HERPES GENITAL?
Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital,
este posibil ca simptomele sa nu apara intr -o zi sau intr -o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana observi ceva. Din cauza aceasta este greu de stiut cand virusul a patruns in corp. Dupa ce au fost infectati, unii oameni pot observa o prima izbucnire.Aceasta insa nu este proeminenta. Dar la altele persoane, virusul instalat poate izbucni printr-o forma severa chiar la cateva zile de la contaminare.

CARE SUNT SIMPTOMELE HERPESULUI GENITAL?
Simptomele herpesului genital variaza si pot include:
- o arsura, basici,
taieturi sau rani in zona genitala ( vagin , vulva , anus, penis sau scrot);
- furnicaturi,
arsuri sau senzatia de scarpinare in zona genitala;
- dureri in zona genitala;
- scurgeri din
penis sau vagin ;
- dureri sau
arsuri in timpul urinarii;
- simptome de
gripa (dureri de cap, febra ) si glande umflate (noduli) in vintre;
- sau, in caz contrar,
este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.

UNDE APAR SIMPTOMELE?
Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Odata ce o persoana
este infectata, virusul inactiv se afla intre nervii care stau la baza sirii spinarii. Odata activ, virusul trece prin caile nervoase spre suprafata pielii, unde poate izbucni. Nervii din fese, zona genitala si coapse sunt conectati. Deci o izbucnire poate aparea in zona anusului, pe fese, coapse, penis , scrot, vagin si/sau vulva .

CARE ESTE FRECVENTA APARITIEI HERPESULUI GENITAL?
Herpesul genital
este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) in Statele Unite. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital; 1 milion sunt infectati anual. Asociatia Americana de Sanatate (ASHA) afirma ca unul din 5 adulti au herpes genital.
 

 

Notare
Comentarii
de tanya
cum se poate trata herpesul genital?

de Adriana
Buna. Mi-a fost recomandat de catre doctorul meu ginecolog un tratament homeopat pentru infectia cu virusul Herpes Simplex. Produsul naturist este un spray, se cheama Herpeset. Ii sunt recunoscatoare din suflet doctorului meu ca mi-a recomandat acest spray. Pot sa ma bucur de o viata normala. Putem discuta mai multe in particular. Va las adresa mea de e-mail. adrianaionescu10@yahoo.com

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Afla totul despre herpesul genital Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală (BTS) cauzată de virusurile herpes simplex tip 1 (HSV 1) sau tip 2 (HSV 2). Majoritatea cazurilor de herpes genital se datorează HSV 2. Majoritatea persoanelor infectate cu unul din tipurile de virus herpetic nu au simptome, sau acestea...
Herpesul genital în timpul sarcinii poate creşte riscul de autism al copiilor (studiu) Femeile infectate în mod activ cu herpes genital în timpul primelor luni de sarcină au risc dublu de a naşte un copil diagnosticat ulterior cu tulburare de spectru autist (TSA), potrivit unui studiu efectuat de specialişti din Norvegia şi Statele Unite ale Americii, informează miercuri Science Daily...
Herpesul genital - Tratament Nu exista nici tratament care sa elimine infectia cu virusul Herpes Simplex 2, dar medicii pot recomanda medicamente antivirale, cu administrare orala sau unguente, care pot grabi vindecarea leziunilo
Cercetătorii australieni se apropie de vindecarea definitivă a infecţiei cu virusul herpetic Cercetătorii australieni consideră ca au spart codul care ar putea duce la ţinerea sub control a temutului virus herpetic, care provoacă pe nepregătite inflamaţii recurente, informează agenţia de presă Xinhua.
Peste două treimi dintre persoanele sub 50 de ani suferă de herpes (OMS) Două treimi dintre persoanele sub 50 de ani din întreaga lume sunt afectate de virusul herpesului de tip 1, o infecţie incurabilă aflată la originea herpesului şi, uneori, a herpesului genital, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează agenţia France Presse.
Tratamentul si preventia infectarii cu herpes genital Nu există un tratament care să poată vindeca herpesul, dar există medicamente antivirale care pot scurta şi pot preveni episoadele eruptive. In plus, tratamentul supresiv zilnic în cursul unui episod simptomatic de herpes genital, poate reduce şansa transmiterii la partener.