Cele mai citite
 


Negii genitali
luni, 30 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Articole medicale, Viata Sexuala, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Negii genitali (sau condiloamele) pot fi protuberante mici, plate, de culoarea pielii sau minuscule protuberante sub forma unei conopide. La barbati, negii genitali pot creste pe penis , langa anus sau intre penis si scrot. La femei, negii genitali pot creste pe vulva si in zona perineala, in vagin si pecolul uterin .

Negii genitali variaza ca marime si pot fi chiar atat de mici incat nu-i puteti vedea. Ei pot duce la cancer de col uterin si la alte cancere ano-genitale atat la femei cat si la barbati si la cancer de penis la barbati.


Negii genitali sunt cauzati de
papilloma virusul uman (HPV). Exista multe tipuri de HPV. Nu toate produc negi genitali. La femei, negii apar pe fata exterioara si interioara a vaginului, pe deschiderea acestuia catre uter sau in jurul anusului. La barbati, negii genitali sunt mai putin frecventi. Daca exista, ei se vad de obicei pe varful penisului si se pot gasi si pe corpul penisului, pe scrot sau in jurul anusului. Rar, negii genitali se pot dezvolta si in gura sau in gatul unei persoane care a avut contact sexual oral cu o persona infectata. Negii genitali pot fi mici, de aproximativ 1-2 mm diametru - mai mici decat diametrul unui varf de pix – sau se pot multiplica formand ciorchini mari .
Negii genitali
apar la femei, barbati si copii .

La femei, virusul care cauzeaza
negi genitali ( virusul papilloma uman sau HPV) poate infecta colul uterin , vaginul, vulva , uretra si zonele ano-genitale. HPV poate cauza modificari anormale la nivelul celulelor dincolul uterin . Femeile care sunt infectate cu anumite tipuri de HPV sunt mai susceptibile decat alte femei de a avea un test Babes-Papanicolau anormal. Tipurile de papilom virus care cauzeaza negi vizibili, de regula, nu sunt aceleasi tipuri care cauzeaza modificari anormale in celulele colului uterin .
La barbati,
papiloma virusul poate infecta penisul, scrotul, uretra, zona genitala sau anala.

La
copii , papiloma virusul poate infecta zona genitala.Orice copil cu negi genitali trebuie sa fie evaluat de un cadru medical de specialitate pentru a determina cauza si pentru a lua in calcul un eventual abuz sexual .
 

Sursa: www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infectiile HPV, cauza a aparitiei cancerului de col uterin Infectia cu Virusul Papiloma Uman (HPV) este una dintre cele mai comune infectii transmise pe cale sexuala, pana la 80% dintre persoanele active din punct de vedere sexual contactand o astfel de infectie la un moment dat in viata. Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, acestea cauzand...
Infectiile vaginale si candidozele Cand ne gandim la drojdie , ne gandim la proprietatile ei magice de a spori, proprietati care transforma in paine coca facuta din faina si apa.
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Sistemul reproducator feminin - limba engleza Afla care este natomia sistemului reproducator feminin
Herpesul genital Herpesul genital, o boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul.
Aparatul genital feminin Aparatul genital (reproducator) feminin este format din gonada feminina – ovarul, ca si organ principal si calea gonorifica (calea genitala) formata din: trompe uterine, uter, vagin, col uterin (cervix) si vulva.