Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: A început distribuirea vaccinurilor împotriva gripei noi
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASP BN) a început, de luni, distribuirea celor peste 11.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, care au fost trimise de Ministerul Sănătăţii în judeţ, printr-un transport special.
Directorul ASP BN, Anca Andriţoiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că judeţului Bistriţa-Năsăud i-au fost repartizate 11.450 de doze de vaccin anti A/H1N1, care vor ajunge, potrivit deciziei ministerului de resort, la cadrele medicale, la elevii care au peste 16 ani şi la studenţi, precum şi la personalul din cadrul instituţiilor subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Judeţul Bistriţa-Năsăud este printre puţinele din ţară unde nu a fost semnalat încă niciun caz de gripă nouă, dar nici de gripă sezonieră.
Potrivit datelor centralizate de ASP BN, în săptămâna 16-22 noiembrie au fost semnalate 2.722 de cazuri de viroze respiratorii, cele mai multe la copiii între 5 şi 14 ani, şi 106 cazuri de pneumonii, în special la adulţii între 30 şi 64 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Bistriţa-Năsăud: Val de vaccinări împotriva gripei noi Bistriţa, 8 ian /Agerpres/ - Zeci de bistriţeni s-au prezentat, de la începutul acestei săptămâni, la medicii de familie, pentru a se vaccina împotriva virusului gripei noi, iar Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud se aşteaptă ca acest număr să crească în următoarele zile, având în vedere...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Bistriţa-Năsăud: Un nou caz de gripă pandemică O femeie de 35 de ani din mediul rural este cea de-a cincea persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticată cu gripă nouă, însă pacienta a fost externată înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.