Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie acuză CAS de abuzuri şi presiuni
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Dolj acuză Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că exercită asupra lor abuzuri grave şi presiuni pentru a semna un act adiţional ilegal la contractul cadru, situaţie prezentă numai în acest judeţ.
Dr. Mirela Profir, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie (CMF) Dolj, a declarat luni, pentru AGERPRES, că 'abuzurile' CAS Dolj şi 'reaua voinţă' în interpretarea legii, care sunt o ameninţare reală la decontarea serviciilor medicale prestate, au fost confirmate şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'În urmă cu cinci zile, reprezentanţii medicilor de familie au solicitat şi au primit acordul de a veni la CAS Dolj pentru negocierea unui act adiţional la contractele individuale de prestări servicii medicale. Conţinutul acestui act adiţional este inacceptabil din cauza unei răuvoitoare interpretări a legii din partea CAS Dolj a modelului de act adiţional. În urma discuţiilor nu s-a ajuns la un acord comun. Această răuvoitoare interpretare a legii a fost confirmată şi de CNAS printr-o adresă pe care am primit-o în urmă cu câteva zile' - Mirela Profir.
Potrivit acesteia, orice modificare a contractului dintre CAS şi medicii de familie se realizează doar prin act adiţional şi prin negociere şi acord bilateral, deci nu poate fi impusă.
Dr. Profir a subliniat că medicii de familie au arătat toată disponibilitatea pentru a ajunge la un comun acord, dovadă fiind şi faptul că au acceptat participarea reprezentanţilor CAS la şedinţa lor lunară, pentru a-şi putea expune punctul de vedere în privinţa actului adiţional.
Preşedinta CMF Dolj afirmă că deşi reprezentanţii CAS au negat posibile 'represalii', 'a urmat o serie întreagă de abuzuri, ilegalităţi, dezinformări şi presiuni' exercitate asupra medicilor de familie, toate având ca scop încercarea de impunere a semnării actului adiţional.
'Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numai în Dolj se întâmplă aşa ceva', a adăugat dr. Profir.
Problemele dintre medicii de familie şi CAS Dolj au început încă în 2000, când CAS a luat hotărârea să le plătească serviciile la valori ale punctelor mult mai mici decât valorile legale pe ţară, ceea ce a condus la peste 300 de procese pe care medicii de familie le-au intentat CAS pentru a-şi recupera banii.
'Problemele au continuat în 2003, când CAS Dolj a hotărât să intrăm pe plata pe asiguraţi - multe judeţe intrând abia în 2009 -, ceea ce a generat o nouă serie de mari probleme financiare, şi nu numai, ale cabinetelor medicilor de familie. (...) Situaţia a depăşit limita tolerabilităţii, pentru că medicii de familie, în loc să fie lăsaţi să-şi practice în linişte meseria în folosul oamenilor - în condiţiile în care mai ales în această perioadă numărul consultaţiilor (şi deci consumul psihic implicit al medicilor) a crescut semnificativ -, sunt ţinuţi în această stare de tensiune continuă şi crescândă' - a mai declarat Mirela Profir.
Contactaţi de AGERPRES pentru a-şi exprima poziţia în legătură cu această situaţie, reprezentanţii CAS Dolj nu au prezentat un punct de vedere oficial până la transmiterea ştirii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Neînţelegeri între medicii de familie şi CAS Încercarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj de a le impune medicilor de familie din judeţ să semneze un act adiţional la contracul cadru pentru decontarea serviciilor medicale a creat multă nemulţumire în rândul medicilor de familie care acuză CAS Dolj de abuzuri şi presiuni.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Dolj: Medicii de familie sunt hotarâţi sa nu semneze noile contracte cu CNAS Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care fondurile pentru anul viitor prevăzute pentru medicina de familie continuă să fie de doar 5,8% din fondurile alocate sănătăţii...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.