Cele mai citite
 


1.400 de rezidenţi nu au locuri la medicină generală
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru candidaţii admişi la Rezidenţiat dar care nu au posturi.
'Este vorba de 1.400 de rezidenţi care au obţinut punctajul, dar nu au locuri. Căutăm soluţii pentru a rezolva această problemă, întrucât este vorba de posturi bugetate. Căutăm soluţii astfel încât posturile vacante de la specialităţi din spitale să fie transformate pentru aceşti rezidenţi', a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Adrian Streinu Cercel.
La Rezidenţiatul din 15 noiembrie au fost 5.063 de candidaţi pe 2.985 de posturi. La medicina generală numărul candidaţilor a fost de 4.454, iar al posturilor de 2.670.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Raed Arafat: Rezidentul va putea reclama problemele din centrul de rezidenţiat sub protecţia anonimatului Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat că medicul rezident va putea face o evaluare anuală a centrului de rezidenţiat în care se pregăteşte, sub protecţia anonimatului, iar în cazul existenţei unor probleme grave, centrul respectiv poate pierde acreditarea.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite din primul an de pregătire Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite încă din primul an de pregătire, potrivit unui amendament aprobat, marţi, de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.
Senatorul Doina Federovici (PSD) solicită posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat Botoşani, 6 ian/ Agerpres/- Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat, pentru AGERPRES, că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează...
Dr. Alexandru Rafila: Peste 1.000 de posturi sunt în institute naţionale, spitale judeţene şi municipale Spre deosebire de alţi ani, peste 1.000 de posturi la examenul de rezidenţiat sunt pe loc, în spitale universitare, institute naţionale, în spitale judeţene şi municipale, a declarat duminică secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr Alexandru Rafila.