Cele mai citite
 


Dolj: Neînţelegeri între medicii de familie şi CAS
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încercarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj de a le impune medicilor de familie din judeţ să semneze un act adiţional la contracul cadru pentru decontarea serviciilor medicale a creat multă nemulţumire în rândul medicilor de familie care acuză CAS Dolj de abuzuri şi presiuni.
Deşi medicii de familie şi Colegiul Medicilor Dolj susţin că actul adiţional este ilegal şi că numai la Dolj se întâmplă această situaţie, conducerea CAS Dolj susţine că actul adiţional a fost întocmit în baza HG 1088 care prevede că serviciile medicale se pot deconta pe durata a 180 de zile.
Dr. Mirela Profir, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie (CMF) Dolj, a declarat luni, pentru AGERPRES, că 'abuzurile' CAS Dolj şi 'reaua voinţă' în interpretarea legii, care sunt o ameninţare reală la decontarea serviciilor medicale prestate, au fost confirmate şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'În urmă cu cinci zile, reprezentanţii medicilor de familie au solicitat şi au primit acordul de a veni la CAS Dolj pentru negocierea unui act adiţional la contractele individuale de prestări servicii medicale. Conţinutul acestui act adiţional este inacceptabil din cauza unei răuvoitoare interpretări a legii din partea CAS Dolj a modelului de act adiţional. În urma discuţiilor nu s-a ajuns la un acord comun. Această răuvoitoare interpretare a legii a fost confirmată şi de CNAS printr-o adresă pe care am primit-o în urmă cu câteva zile', a susţinut Mirela Profir.
Ea a mai spus că CAS Dolj face presiuni asupra medicilor de familie să semneze respectivele acte adiţionale în momentul în care aceştia merg să îşi depună raportările lunare, iar primirea raportărilor este condiţionată de semnarea documentului.
Dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că HG 1088/30.09.2009 pe care o invocă CAS Dolj şi care prevede că decontarea serviciilor s-ar putea face în 180 de zile se referă la farmacii şi la laboratoare despre care 'se presupune că ar avea mai mulţi bani pentru a-şi susţine activitatea'.
La rândul său, directorul executiv în cadrul CAS Dolj, Florin Boncioc, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce nu a făcut presiuni asupra medicilor de familie să semneze respectivul act adiţional şi că acuzaţiile medicilor de familie nu sunt reale.
'Medicii de familie din judeţ au primit câte o adresă în care se menţiona că derularea contractelor de furnizare servicii medicale nu va fi afectată de faptul că actele adiţionale nu au fost semnate. Am avut două întâlniri cu medicii de familie, cărora le-am precizat acest lucru. Raportările şi delegările vor decurge normal. Am expediat şi câte o adresă medicilor de familie din Dolj în care le-am specificat că derularea contractelor de furnizare servicii medicale pe care le-au încheiat cu CAS Dolj nu vor fi afectate de nesemnarea actelor adiţionale', a declarat directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate Dolj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie acuză CAS de abuzuri şi presiuni Medicii de familie din judeţul Dolj acuză Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că exercită asupra lor abuzuri grave şi presiuni pentru a semna un act adiţional ilegal la contractul cadru, situaţie prezentă numai în acest judeţ.
Dolj: Medicii de familie sunt hotarâţi sa nu semneze noile contracte cu CNAS Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care fondurile pentru anul viitor prevăzute pentru medicina de familie continuă să fie de doar 5,8% din fondurile alocate sănătăţii...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...