Cele mai citite
 


Cluj: Unităţile sanitare, afectate de zilele fără plată ale cadrelor medicale
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Obligarea personalului medical să treacă în zile fără plată a perturbat serios activitatea din unităţile sanitare, ca urmare a dezorganizării create în acordarea îngrijirilor de care au nevoie persoanele bolnave, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Judeţene Sanitas, medicul Ştefan Roman.
''Reducerile salariale cu 15,5% nu sunt corecte. Legea 329/2009 este operabilă numai din 12 noiembrie şi trebuia aplicată de la această dată, nu retroactiv, de la 1 noiembrie'', susţine medicul Ştefan Roman.
Liderul Sanitas atrage atenţia că în judeţul Cluj există un deficit de 1.000 de cadre medicale, iar la nivel naţional de 25.000.
''Lipsa celor 25.000 de medici şi asistente din sistemul sanitar a creat economii substanţiale la buget, care acopereau cu mult acest 15,5% care se reţine acum forţat şi nejustificat din salarii. Pe de altă parte, potrivit Legii 330/2009, nu se mai acordă prima de stabilitate în sistemul sanitar, iar aceasta contribuia la diminuarea migraţiei personalului calificat spre alte ţări'', a explicat Ştefan Roman.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Judeţene Sanitas, se întrevede o accentuare a deficitului de cadre medicale în unităţile sanitare din judeţ şi din întreaga ţară, pentru că medicii nu mai au niciun stimulent pentru a rămâne să lucreze în ţară.
''Medicii tineri preferă să plece în străinătate, unde munca le este răsplătită aşa cum se cuvine, iar condiţiile de lucru sunt optime'', a arătat reprezentantul Sanitas.
Plata salariilor se face la timp în unităţile sanitare clujene, dar neacordarea sporurilor specifice, precum şi diminuarea cu 15,5% a remuneraţiei pe lunile noiembrie şi decembrie, au generat mari nemulţumiri în rândul personalului medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spitalele rămân fără asistente Sistemul sanitar românesc s-ar putea confrunta cu un exod al asistenţilor în cazul în care salariile acestora vor fi diminuate, susţine preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali din judeţul Cluj, Emil Buiga.
Liderii Sanitas Cluj nu consideră normal ca un medic rezident debutant să aibă acelaşi salariu cu un muncitor necalificat Reprezentanţii Sanitas Cluj avertizează asupra unor animoziăţi care vor apărea între cadrele medicale din spitale pe fondul aplicării de la 1 iulie a HG 871/2013, când un medic debutant va avea acelaşi salariu ca şi un muncitor necalificat din domeniul sanitar.
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Cluj: Sanitas cere deblocarea a 1.800 de posturi în judeţ Sindicatul Sanitas Cluj reclamă nevoia acută de cadre medicale şi cere guvernului să deblocheze de urgenţă a 1.800 de posturi pentru sistemul sanitar clujean.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Cluj: Sistemul sanitar clujean are un deficit de personal de 15-20 la sută Deficitul de personal medical în judeţul Cluj a ajuns la peste 1.400 de persoane, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele filialei clujene a Sanitas, Ştefan Roman.