Cele mai citite
 


Serbia anunţă 22 de decese provocate de gripa pandemică
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Douăzeci şi două de decese provocate de gripa A(H1N1) au fost înregistrate până în prezent în Serbia, au anunţat luni autorităţile sanitare, care se află în pregătiri pentru lansarea campaniei de vaccinare, transmite AFP.
Potrivit Institutului pentru sănătate publică, bilanţul cazurilor confirmate de contaminare cu virusul pandemic este de 372, însă experţii estimează că numărul real al infectărilor este mult mai mare.

Serbia a declarat la 11 noiembrie starea de epidemie gripală pe întreg teritoriul ţării şi a semnat un contract cu compania farmaceutică elveţiană Novartis pentru achiziţionarea a 3 milioane de doze de vaccin.

Primele 140.000 de doze au sosit la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile estimând că vaccinarea ar putea începe în jurul datei de 10 decembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
Serbia ar putea declara starea de epidemie de gripă Belgrad, 6 nov /Agerpres/ - Situaţia epidemiologică continuă să se deterioreze în Serbia, unde autorităţile ar putea decreta săptămâna viitoare starea de epidemie de gripă, a declarat sâmbătă Predrag Kon, preşedinte al Grupului de lucru al Ministerului Sănătăţii pentru urmărirea pandemiei de gripă nouă...