Cele mai citite
 


Timiş: Mediciniştii rezidenţi reclamă numărul mic de locuri în spitale
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de medicinişti au protestat, luni, în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie'Victor Babeş' din Timişoara, aceştia fiind nemulţumiţi de numărul mic de locuri disponibile în spitale, anunţate în şedinţa publică de repartizare a posturilor, transmite corespondentul AGERPRES.
Ei cer schimbarea metodologiei de obţinere a examenului, deoarece - spun ei - după ce au fost declaraţi admişi la rezidenţiat, în urmă cu două săptămâni, acum sunt respinşi pentru că nu sunt posturi suficiente în spitale.
Sute de absolvenţi ai facultăţilor de medicină din Timişoara şi-au petrecut noaptea de miercuri spre joi, săptămâna trecută, în amfiteatrul Spitalului Judeţean din oraş, unde s-a desfăşurat repartizarea pe specializări.
Pentru cele 2.985 de locuri în unităţi sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi din reţeaua proprie a celorlalte ministere, s-au înscris 5.063 de candidaţi din întreaga ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Medicii rezidenţi se vor plânge lui Antonescu şi Geoană Un grup de medici rezidenţi, absolvenţi ai promoţiei 2009 a Universităţii de Medicină din Timişoara, îi aşteaptă să soseasca, marţi, la Timişoara, pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu pentru a le înmâna câte o scrisoare de protest.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
Timiş: Ecografia carotidiană, o investigaţie neinvazivă ce poate preveni riscul de atac cerebral, susţin specialiştii Clinica de Chirurgie Vasculară şi Microchirurgie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara lansează o iniţiativă în premieră naţională absolută ce poate salva vieţi prin prevenirea riscului de atac cerebral, recurgându-se la efectuarea unei ecografii carotidiene.
Timiş: Clinica de Oftalmologie din Timişoara ar putea intra în reparaţii Clinica de Oftalmologie, ridicată pe rămăşiţele unei foste mănăstiri în urmă cu aproape trei veacuri, ar putea intra în reparaţii, pentru că reprezintă un real pericol pentru pacienţi.
Timiş: CJ cere lămuriri DSP în legătură cu apartamentele ANL pentru medicii rezidenţi Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va cere lămuriri de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) care administrează apartamentele din două blocuri ANL de lângă Spitalul Judeţean Timişoara, destinate medicilor rezidenţi, dar în care locuiesc şi alte persoane care nu au legătură cu profesia medicală, a declarat...
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.