Cele mai citite
 


Campanie de informare asupra problematicii HIV/SIDA în România
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul Sensiblu, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) şi patinoarului Drumul Taberei, va organiza de 'Ziua mondială de luptă anti-SIDA', în data de 1 decembrie 2009, o campanie de informare asupra problematicii HIV/SIDA în România, informează un comunicat de presă al asociaţiei, remis luni AGERPRES.
Cu acest prilej, studenţii medicinişti vor transmite mesajul lor de sensibilizare şi responsabilizare a populaţiei în privinţa problematicii HIV/SIDA printr-o acţiune de tip 'flash-mob'.
Voluntarii proiectului vor forma pentru 5 minute o 'fundiţă' umană pe patinoarul Drumul Taberei, după care vor împărţi flyere şi prezervative în locaţii învecinate.
'Problematica HIV/SIDA este deosebit de gravă în România, deoarece numărul real al persoanelor HIV seropozitive este considerat a fi mai mare de 5-10 ori decât numărul de cazuri raportate, ceea ce ar situa România pe primul loc ca număr de infecţii din Europa Centrală şi de Sud-Est (conform raportului UN - AIDS). Astăzi, tinerii cu vârstă cuprinsă între 16 şi 25 de ani sunt principala categorie la risc pentru infecţiile cu HIV, cu hepatitele B sau C, dar şi cu alte boli cu transmitere sexuală (precum infecţia cu HPV, sifilis, gonoree sau chlamydia) în România', susţine comunicatul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Braşov: Campanie de luptă împotriva HIV/SIDA Direcţia de Sănătate Publică Braşov împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în luna decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, o campanie de informare, educare, comunicare destinată elevilor, tinerilor şi populaţiei în general având ca slogan "Pornind de la zero: zero...
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.
Maria Vereş: Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV nu se simt în siguranţă Preşedinta Asociaţiei de Părinţi cu Copii Seropozitivi 'Benone' din Târgu Mureş, Maria Vereş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, că studiile efectuate recent arată că persoanele infectate cu HIV sunt cele mai expuse riscului de discriminare...