Cele mai citite
 


Olt: A început vaccinarea antigripală
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva gripei noi a început luni în judeţul Olt, primii vaccinaţi fiind angajaţi din structurile Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, în săptămânile precedente fiind înregistrate un caz de gripă nouă la un soldat voluntar din Garnizoana Caracal şi la un poliţist din Slatina.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, epidemiologul Marinela Madan, a precizat că în urmă cu trei zile au ajuns în judeţul Olt 17.000 de doze de vaccin antigripal destinate elevilor de liceu (11.000 de doze), cadrelor medicale (2.500 de doze), militarilor şi angajaţilor din instituţiile subordonate Ministerul Administraţiei şi Internelor (3.500 de doze). Madan a spus că miercuri că vor fi distribuite vaccinurile pentru cadrele medicale iar la începutul săptămânii viitoare va începe vaccinarea elevilor.
În judeţul Olt, au fost confirmate până acum 17 cazuri de îmbolnăviri cu gripă nouă, majoritatea bolnavilor contractând virusul în alte judeţe decât Oltul, iar luni au fost semnalate două cazuri care prezintă simptomele gripei noi.
Luni au fost internate la Caracal doi studenţi, care prezintă simptomele gripei noi, le-au fost prelevate probe şi marţi vom afla dacă este vorba sau nu de gripa nouă. Cele două persoane suspecte de gripă nouă învaţă unul la Bucureşti şi altul la Craiova, s-au îmbolnăvit probabil acolo şi au avut semne de boală când au ajuns acasă la părinţi, la Caracal', a explicat Marinela Madan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Teleorman: Aproximativ 6% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată ajunge în judeţ în prima tranşă Prima tranşă de doze de vaccin antigripal ajunge marţi în judeţul Teleorman, potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, tranşa însumând aproximativ 6% din cantitatea solicitată.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Judeţul Brăila are nevoie de peste 76.000 de doze de vaccin antigripal Judeţul Brăila are nevoie de peste 76.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2013-2014, potrivit datelor făcute publice luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Ciochină.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.