Cele mai citite
 


ONU: Programele împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei au salvat 4,9 milioane de vieţi
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Global împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei a anunţat, luni, că 4,9 milioane de vieţi au putut fi salvate, în decursul ultimilor şase ani, mulţumită programelor sale de combatere a celor trei boli, în 140 de ţări din lume, transmite Efe.
Agenţia ONU a finanţat tratamente cu antiretrovirale pentru 2,5 milioane de persoane cu SIDA, precum şi tratamente pentru 6 milioane de bolnavi de tuberculoză, şi a făcut posibilă distribuirea de 104 milioane de aparate împotriva ţânţarilor pentru prevenirea malariei, dintre care 34 de milioane au fost date în ultimul an.

Distribuirea acestui produs se va intensifica în lunile următoare, iar organismul speră să atingă obiectivul propus, conform căruia până în 2011 fiecare familie care are nevoie urmează să primească un astfel de aparat.

Dintre persoanele care primesc tratament pentru SIDA, circa 500.000 au fost inclus în programele Fondului Global în ultimele şase luni.

Un alt domeniu în care s-au obţinut reuşite importante se referă la tratamentele de prevenire a transmiterii SIDA de la mame la copii, fapt care a făcut posibil ca, până la această dată, circa 790.000 de femei însărcinate infectate cu virusul HIV să poată avea acces la tratamente eficace.

Totodată, se asigură asistenţă sanitară şi sprijin pentru 4,5 milioane de orfani din cauza SIDA, dar şi pentru minorii aflaţi într-o situaţie vulnerabilă.

În ceea ce priveşte prevenţia, acest program a făcut posibilă distribuirea a 1.800 de milioane de prezervative.

De când a început să finanţeze împrumuturi, în 2003, Fondul a sprijinit proiecte în valoare de 18.700 milioane de dolari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Virusul HIV foloseşte celulele mieloide pentru a se propaga (studiu) O familie de celule ale sistemului imunitar, celulele mieloide, joacă rolul de "cal troian" şi ajută la propagarea rapidă în organism a virusului HIV, potrivit unui studiu publicat joi în revista "Retrovirology" de un grup de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări în domeniul SIDA IrsiCaixa...
Închisorile româneşti luptă împotriva răspândirii SIDA şi a TBC România comunistă era un vast bârlog de spioni şi de paranoia, cu mii de persoane închise într-unul dintre cele mai crude sisteme de detenţie din Europa de Est. La 20 de ani după căderea comunismului, în spatele gratiilor deţinuţii stau din alte cauze, însă au în continuare multe motive de a se teme...
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.