Cele mai citite
 


DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi
marţi, 1 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
'Aşteptăm şi restul spitalelor să vină şi să ridice dozele şi reprezentanţii instituţiilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar ceea ce rămâne se va împărţi şcolilor posticeale, liceelor şi Universităţii', a spus directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, precizând că numărul dozelor repartizate fiecărei unităţi spitaliceşti din judeţ coincide cu numărul de angajaţi.
'Dăm pentru toţi. Nu ştim câţi dintre ei vor face, mai ales că poate pentru unii este contraindicată vaccinarea, dar noi recomandăm celorlalţi să facă vaccinul. Spitalele sunt printre cele mai expuse. Dozele care rămân se reîntorc la noi şi le redistribuim', a spus Lăzăreanu, adăugând că acţiunea de distribuire se va finaliza până vineri.
La DSP Suceava au ajuns, la sfârştul săptămânii trecute, 29.500 de doze de vaccin împotriva gripei noi.
La nivelul judeţului au fost catagrafiate pentru a primi în primă fază vaccinul 5.090 de persoane din unităţi cu risc, personalul medico-sanitar şi cel care asigură securitatea naţională şi locală, după care vor fi vaccinaţi elevii şi studenţii.
Campania de vaccinare se va desfăşura atât în unităţile sanitare, cât şi în unităţile de învăţământ, prin cabinetele medicale şcolare şi prin cabinetele medicilor de familie care au în arondare unităţi de învăţământ. Pentru această campanie de vaccinare au fost mobilizaţi toţi medicii şcolari şi toţi medicii de familie, iar Ministerul Sănătăţii face un apel la 'responsabilitatea acestora în vederea derulării vaccinării în condiţii optime'.
Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se găseşte în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizându-se în cadru organizat, în schimb sucevenii pot recurge la vaccinul pentru gripa sezonieră.
Lăzăreanu a spus că la persoanele cu gripă nouă confirmată s-au înregistrat forme uşoare, pentru că au fost vaccinaţi în anii anteriori împotriva gripei sezoniere, ceea ce a scăzut severitatea cazurilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: 5.500 de doze de vaccin antigripal distribuite în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat distribuirea în teritoriu a celor 5.500 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, a declarat presei, marţi, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.
Suceava: 20 de cazuri de gripă nouă, într-o săptămână Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că în judeţ s-au diagnosticat clinic, în ultima săptămână, 104 cazuri suspecte de gripă nouă A/H1N1, dintre care 20 au fost confirmate la Institutul Cantacuzino.
Dozele de vaccin distribuite de DSP Suceava sunt produse în Olanda şi nu au dat reacţii adverse Dozele de vaccin antigripal distribuite în judeţ, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, sunt produse de o firmă olandeză şi autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.