Cele mai citite
 


Cluj: DGASPC - primul loc la o competiţie europeană dedicată bolnavilor de Alzheimer
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a clasat pe primul loc la competiţia europeană cu tema ''Apel la experienţă - A trăi cu şi împotriva bolii Alzheimer'', organizată de Fundaţia Mederic Alzheimer, în colaborare cu Reţeaua Europeană pentru Incluziune Socială şi Acţiune (ELISAN), valoarea premiului obţinut de echipa clujeană fiind de 10.000 de euro.

Competiţia s-a desfăşurat în capitala Franţei, Paris, care a găzduit şi ceremonia de decernare a premiilor. Concursul de proiecte a vizat creşterea calităţii vieţii persoanelor bolnave de demenţă precum şi a rudelor acestora, atât acasă cât şi în instituţiile de profil.
Proiectul prezentat în concurs de DGASPC a avut în vedere insuficienţa serviciilor de specialitate în boala Alzheimer şi s-a bazat pe crearea unui grup de suport pentru familii, servicii de consiliere individuală, o campanie de informare a publicului, ce a inclus conferinţe de presă, spoturi radio/TV, o susţinută activitate de cercetare efectuată de experţi locali, precum şi deschiderea unor cabinete de masaj terapeutic şi terapie non-farmacologică pentru persoanele bolnave.
Această experienţă, unică în România, a favorizat diagnosticarea precoce a bolii şi a evidenţiat necesitatea adoptării unor soluţii coerente.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, la competiţia europeană de prestigiu au participat 31 de aplicanţi din şase ţări cu tradiţie în ceea ce priveşte asistenţa socială în general şi tratarea acestei maladii în special. El a apreciat reuşita DGASPC ca fiind ''recunoaşterea şi consecinţa firească atât a eforturilor depuse în comun de reprezentanţii forului administrativ judeţean şi ai DGASPC, a profesionalismului de care au dat dovadă experţii din cadrul celor două instituţii cât şi a sprijinului financiar semnificativ şi constant de care instituţia responsabilă cu asistenţa socială a beneficiat din partea deliberativului judeţean'.
'Obţinerea acestui premiu este cu atât mai importantă cu cât ea va facilita continuarea acţiunilor destinate sprijinirii persoanelor care suferă de boala Alzheimer şi familiilor acestora'', a mai spus Alin Tişe.
Premiul al doilea a revenit Institutului de Asistenţă şi Servicii din Treviso (Italia), iar premiul al treilea - Centrului intercomunal de acţiune socială din Blaisois (Franţa).

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: DASPC marchează Ziua Internaţională Alzheimer şi invită clujenii la teste de memorie gratuite Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Cluj va marca Ziua Internaţională Alzheimer printr-o acţiune organizată, vineri, 21 septembrie, la sediul său, unde clujenii vor putea efectua, gratuit, teste de memorie şi vor fi formaţi despre manifestările acestei grave boli şi...
Mehedinţi: Campanie de informare privind stoparea fenomenului de naştere a copiilor de către minore Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat în liceele din judeţ o acţiune de informare a tinerelor minore cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care devin mămici.
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
Complex multifuncţional pentru persoane cu dizabilităţi Un nou Complex Social de Servicii, care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu handicap şi vârstnicilor din Sectorul 1, prin oferirea de servicii de recuperare şi de petrecere a timpului liber a fost inaugurat, marţi, de primarul, Andrei Chiliman.
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.