Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Sistemul SMURD, implementat oficial în judeţ
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul SMURD va fi inaugurat oficial în judeţul Bistriţa-Năsăud, joi, după mai mult de un an de la deschiderea primei staţii SMURD, în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.
'A venit momentul să pornim SMURD şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Era prevăzut în plan. Iniţial, era vorba de trei echipaje de prim ajutor, dar s-a ridicat problema să pornim şi un echipaj mobil de terapie intensivă. Pentru aceste echipaj sunt nişte condiţii de îndeplinit. Fiind în apropierea judeţelor Mureş şi Cluj, din discuţiile pe care le-am avut, va fi posibil să dăm o maşină de terapie intensivă tip SMURD la Bistriţa din maşinile pe care le avem la Mureş', a declarat sâmbătă, la Bistriţa, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Potrivit lui Arafat, pentru echipajul mobil de terapie intensivă vor fi aduşi medici rezidenţi de la Mureş sau Cluj, pentru care autorităţile locale vor trebui să rezolve problema cazării pe perioada zilelor de gardă.
Sistemul integral SMURD în judeţul Bistriţa-Năsăud va fi coordonat de medicul Bogdan Gabora, care a condus şi SMURD Galaţi. Ambulanţele SMURD vor deservi oraşele Bistriţa, Năsăud şi Sângeorz-Băi şi zonele înconjurătoare.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a primit, în vara acestui an, două ambulanţe tip SMURD din partea Ministerului Sănătăţii, după care s-a trecut la pregătirea personalului de paramedici care vor lucra pe aceste ambulanţe.
Prima ambulanţă SMURD a fost cumpărată în anul 2008 şi a deservit staţia SMURD de la Sângeorz-Băi, care a devenit funcţională în 3 noiembrie 2008.
Raed Arafat a avut, pe 28 noiembrie, o întâlnire de lucru cu prefectul de Bistriţa-Năăsud, Cristian Florian, şefii ISU, Autorităţii de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, pentru a discuta ultimele detalii legate de punerea în funcţiune a sistemului SMURD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Serviciul SMURD, devenit operaţional în judeţ Bistriţa-Năsăud a devenit, joi, cel de-al 30 judeţ în care serviciul SMURD a fost implementat, acesta urmând să fie deservit de 40 de paramedici, trei ambulanţe de urgenţă şi un echipaj mobil de terapie intensivă.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Bistriţa-Năsăud: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, luni, trei ani de existenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, timp în care numărul intervenţiilor s-a dublat, ajungându-se la peste 6.000 de solicitări într-un an.