Cele mai citite
 


Mehedinţi: Proteze ortopedice pentru intervenţii în premieră
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a achiziţionat, pentru prima oară, 21 de proteze implantabile utilizate pentru fracturile de şold femural, care imobilizau la pat în special pacienţii de peste 70 ani.
Reprezentantul CJAS Mehedinţi, Radu Barbu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că s-a luat această decizie după ce o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, în urma mai multor studii de caz, a hotărât să efectueze, în premieră, operaţii de implantare a endoprotezelor monocompartimentale.
'Achiziţionarea protezelor s-a făcut în cadrul unui Program Naţional de Ortopedie. Începând cu această lună, orice caz înregistrat cu fractură de bazin va fi rezolvat în judeţ, bolnavul nemaifiind pus în situaţia de a fi deplasat în centrele spitaliceşti universitare din ţară, acesta putând fi recuperat cu costuri minime şi într-un timp mult mai scurt' - a precizat Barbu.
Valoarea dispozitivelor aflate în stocul unităţii spitaliceşti din Drobeta-Turnu Severin se ridică la 96.957 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: CJAS are de recuperat peste două milioane lei de la victimele unor accidente rutiere şi agresiuni Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu va mai deconta serviciile medicale de care beneficiază victimele unor accidente rutiere sau ale unor agresiuni.
Mehedinţi: Serviciile prespitaliceşti de urgenţă, achitate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a achitat serviciile prespitaliceşti de urgenţă.
Mehedinţi: Bani pentru plata arieratelor spitalelor din Orşova şi Baia de Aramă Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat spitalelor din oraşele Orşova şi Baia de Aramă sumele de 1.156.000 lei şi, respectiv, 253.000 lei, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Doina Borugă.
Mehedinţi: Serviciile spitaliceşti, decontate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat spitalelor din judeţ suma de 4,32 milioane de lei, în a doua decadă a lunii ianuarie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Preşedintele CJAS a cerut conducerii SJU Drobeta să asigure căldura în saloane Drobeta Turnu Severin, 11 oct /Agerpres/- Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Ion Mîţu, a cerut conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin să identifice o sursă alternativă de încălzire a saloanelor cu bolnavi.