Cele mai citite
 


R. Moldova va primi joi primul lot de vaccin contra A(H1N1) din România
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Republica Moldova urmează să primească joi primul lot de 50.000 de doze de vaccin împotriva virusului A(H1N1), oferit de România.
Ministrul adjunct al sănătăţii, Mihai Magdei a declarat într-o conferinţă de presă că în cel mai scurt timp după primirea lotului va începe vaccinarea, iar primii imunizaţi vor fi angajaţii din sectorul medico-sanitar.

Magdei a adăugat că un alt lot de preparate împotriva virusului gripal de tip nou, produs în România, urmează să ajungă în Republica Moldova în decurs de o săptămână.

Guvernul român a anunţat că va dona 400.000 doze de vaccin Republicii Moldova. La finele săptămânii trecute, ministrul moldovean al sănătăţii, Vladimir Hotineanu, a declarat că îşi va administra vaccinul antigripal pe care Republica Moldova îl va primi din România în faţa camerelor de luat vederi, 'pentru a spulbera toate rezervele faţă de acesta'.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de gripă de tip nou, inclusiv 12 decese. Alte trei decese s-au produs în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care nu este controlată de autorităţile constituţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Vaccinul antigripal donat de România a ajuns la Chişinău Primul lot de 150.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripal A (H1N1), donat de România a ajuns sâmbătă la Chişinău.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.