Cele mai citite
 


Moartea a două femei care ar fi luat pastile pentru avort aduse din România
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procuratura oraşului Taranto din sudul Italiei a deschis o anchetă legată de decesul a două femei românce, survenit în ultimele săptămâni, după ce acestea ar fi luat pastile care induc avortul aduse din România, informează agenţia ANSA.
Procuratorul adjunct din Taranto, Maurizio Carbone, a precizat că una dintre femei a murit de infarct la 19 noiembrie, în timp ce mergea pe bicicletă în zona Gandoli de lângă Taranto. Cealaltă femeie a murit duminică, 29 noiembrie, tot din cauza unui infarct, la spitalul Grottaglie, unde se internase din cauză că se simţea rău.

Informaţiile deţinute de autorităţi indică faptul că ambele apelaseră la o pilulă care induce avortul adusă din România.

În Italia se dezbate intens de mai multe luni pe marginea comercializării în farmacii a pilulei abortive RU 486. Distribuţia acesteia în farmacii a fost autorizată de Agenţia Naţională pentru Medicamente de la Roma, însă din partea Vaticanului, a forţelor politice şi asociaţiilor conservatoare a venit un val de proteste.

Senatul de la Roma a adoptat săptămâna trecută un moratoriu privind suspendarea deciziei Agenţiei pentru Medicamente, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că va reglementa distribuţia RU 486 astfel încât aceasta să fie administrată numai în spitale, sub strictă supraveghere medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un...
Pilula care provoacă avortul, autorizată în Italia în pofida presiunilor Paris, 31 iul /Agerpres/ - Agenţia Italiană a Medicamentelor (AIFA) a autorizat folosirea pilulei pentru a pune capăt unei sarcini nedorite. Puternicele presiuni exercitate de Biserica catolică şi de guvernul Berlusconi n-au reuşit să împiedice acest lucru. După proceduri care au durat doi ani, AIFA...
Ministerul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul 'Sf. Pantelimon'' Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă care să analizeze dacă se probează informaţiile apărute în presă despre modul în care sunt folosite medicamentele la unitatea ATI a Spitalului "Sf. Pantelimon" din Bucureşti...
Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.
Maramureş: Un deputat UNPR cere ministrului Bănicioiu o anchetă în cazul decesului unui copil Deputatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) de Maramureş, Nuţu Fonta, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declanşarea unei anchete în cazul decesului unui copil din localitatea Săcel, care a fost purtat prin două spitale fără a primi îngrijirea adecvată.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.