Cele mai citite
 


Nou-născutul care a suferit arsuri în incubator a fost operat a doua oară
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nou-născutul care a suferit arsuri în incubator la Maternitatea Bucur a fost operat, miercuri, pentru a doua oară.
Managerul Spitalului de Copii 'Grigore Alexandrescu', prof dr. Dan Enăchescu, a declarat că intervenţia a durat peste o oră şi a vizat zona obrazului stâng şi urechea stângă. Aceste zone au fost acoperite cu piele sănătoasă recoltată de pe coasta dreaptă a nou-născutului.
El a spus că în acest moment copilul are acoperite cu piele sănătoasă toate zonele necrozate şi că va rămâne, în continuare, sub o strictă supraveghere, atât pentru monitorizarea post operatorie cât şi pentru epitelizarea efectuată în urmă cu 16 zile.
Prof. Dan Enăchescu a precizat că acest caz este unul fără precedent, intervenţia fiind foarte dificilă şi necesită o monitorizare foarte atentă şi continuă.
El a menţionat că după 3-5 ani se aşteaptă ca aceste zone unde s-a intervenit, operaţiile să devină slab vizibile datorită posibilităţii mari de regenerare.
Medicul a spus că ar dori să-l externeze pe copil de Crăciun, dar că nu va face acestă externare decât în cazul unei evoluţii bune.
El a subliniat importanţa supravegherii din partea părinţilor care au în grijă 'un copil nou-născut de două ori'.
'Nou-născutul va trebui monitorizat până la vârsta de 18 ani. Avem încă în mâini viaţa nou-născutului. Cu el a trebuit să reinventăm tehnici de intervenţie. Îi vom face un bilanţ la şase luni. Copilul fiind foarte mic a avut două mari avantaje şi anume acela că avea imunitatea de la mamă, pe care şi-a prelungit-o prin alimentaţia naturală', a declarat prof. Dan Enăchescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Asistenta de la Maternitatea Bucur regretă cele întâmplate cu bebeluşul uitat în incubator Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator la Maternitatea Bucur, la numai două zile de la naştere, a fost audiată, joi, de Ordinul Asistenţilor Medicali, după ce marţi nu s-a prezentat la audieri.
Parchetul General preia ancheta în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la Maternitatea Bucur Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au preluat, luni, dosarul privind împrejurările în care un nou-născut a suferit vătămări corporale, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, prin arsuri provocate de expunerea prelungită într-un incubator, la Maternitatea Bucur din Bucureşti...
Bebeluşul ars la incubator a intrat în operaţie pentru transplant de piele Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, a intrat, luni, la ora 11, 00, în operaţie de transplant de piele.
Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator nu s-a prezentat la audieri Vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali, Florian Chiru, a declarat marţi că asistenta de la Maternitatea Bucur care a uitat un bebeluş în incubator nu s-a prezentat la audieri motivând că este afectată emoţional, ea putând respinge invitaţia de maxim trei ori, după care cazul va fi judecat în...
Nou născut cu arsuri grave, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator Un bebeluş născut în urmă cu trei zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.