Cele mai citite
 


Iaşi: Un nou deces în rândul celor cu A/H1N1 de la ATI 'Sf. Spiridon'
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeia din Rădăuţi care a fost internată la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sf. Spiridon' din Iaşi după ce a fost diagnosticată cu virusul pandemic a murit miercuri, susţin autorităţile sanitare.
Femeia, în vârstă de 35 de ani, supraponderală, a fost adusă la sfârşitul lunii octombrie la Iaşi, în stare gravă, după ce a dezvoltat insuficienţă respiratorie pe fondul gripei noi cu A/H1N1.
Iniţial, ea a fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie iar după ce starea sa s-a înrăutăţit a fost transferată la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi. În tot acest timp, femeia a respirat doar cu ajutorul aparatelor.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în aceeaşi clinică de Terapie Intensivă se mai află internaţi 11 bolnavi de gripă nouă.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, susţine că în ultimele 24 de ore nu au mai fost confirmate cazuri noi de gripă pandemică în judeţ.
Până în prezent, la Iaşi s-au înregistrat 260 cazuri, din care 192 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti iar alte 68 au fost confirmate pe criterii epidemiologice întrucât sunt contacţi de grad 0.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: O lehuză, primul deces din cauza virusului gripei pandemice Iaşi, 15 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ieşene recunosc faptul că, în urmă cu două zile, a fost înregistrat primul deces în cazul unei persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1.
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: A murit una din cele trei persoane diagnosticate cu virusul gripei noi Bărbatul de 60 de ani, internat la Clinica de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, diagnosticat, în urmă cu o săptămână, cu gripa de tip A/H1N1, a murit, în noaptea de duminică spre luni, au informat reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.