Cele mai citite
 


Sălaj: Medicii pensionari optează pentru salariu
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul medical din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ce primea, pe lângă veniturile salariale, o pensie mai mare de 1.680 de lei, a ales să lucreze în continuare în cadrul unităţii spitaliceşti, renunţând momentan la pensie.
'Este vorba de patru medici specialişti şi o asistentă care aveau pensii mai mari de plafonul de 1.680 de lei. Era însă vorba de depăşiri nesemnificative ale acestui prag. Am reuşit să-i convingem pe toţi să rămână în continuare să lucreze la noi, în condiţiile în care şi aşa avem deficit de personal', a declarat, miercuri, Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
Conform managerului spitalului, Ioan Mureşan, deşi medicii au ales, pe moment, să rămână la lucru, ei se pot răzgândi de la o lună la alta, în sensul alegerii pensiei, moment în care unitatea spitalicească ar rămâne fără o importantă resursă umană de specialitate, dar şi fără imposibilitatea de a angaja alţi medici, în condiţiile actualelor restrângeri bugetare.
Spitalul, care este cea mai mare unitate de profil din Sălaj, are în prezent circa 1.100 de angajaţi şi un deficit de aproximativ 30 de medici specialişti şi 60 de asistente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Spitalul Judeţean are de recuperat aproape 450.000 de lei pentru spitalizarea victimelor accidentelor şi agresiunilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are de recuperat aproape 450.000 de lei, reprezentând contravaloare serviciilor medicale prestate victimelor unor accidente rutiere sau agresiunilor, unitatea spitalicească având obligaţia să recupereze cheltuielile de spitalizare de la cei care se fac vinovaţi de producerea...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.