Cele mai citite
 


Campanie de susţinere a luptei anti SIDA
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Noi şi ceilalţi din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA(UNOPA) şi Primăria sectorului 3- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a organizat, miercuri, manifestarea 'funda umană', simbol al solidarităţii în lupta anti SIDA şi compasiunii faţă de victimele SIDA.
Campania 'Deschide-ţi inima.Sunt la fel ca tine!' continuă în spaţii comerciale şi pe liniile de metrou prin distribuirea de materiale informative cu informaţii legate de transmiterea infecţiei cu HIV şi de prezervative în scopul încurajării unui comportament responsabil şi lipsit de riscuri.Voluntarii vor purta tricouri cu mesajul campaniei şi vor oferi informaţii suplimentare tuturor celor ce intersaţi.
Preşedintele UNOPA,Cristian Roşu, a declarat cu prilejul lansării campaniei că a devenit o tradiţie ca după marcarea pe 1 decembrie a Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA să se lanseze campanii de informare şi de prevenţie împotriva acestei boli.
El a precizat, totodată, că după 15 decembrie nu vor mai exista fonduri pentru medicamente şi şi-a exprimat speranţa că se vor găsi resurse până la sfârşitul anului.
'Din nefericire, licitaţia centralizată pentru medicamente s-a anulat. Se pare că au fost probleme legate de caietul de sarcini întocmit de CNAS. Noi susţinem licitaţia naţională pentru a putea fi controlată mai bine asigurarea medicamentelor. Dacă licitaţia nu va avea loc, bolnavii de HIV/SIDA vor trebui să-şi achiziţioneze singuri medicamentele, costul fiind între 500 şi 2500 de euro. Întreruperea tratamentului ar costa şi mai mult statul, pentru că ar trebui noi scheme de tratament care vor fi mai scumpe', a declarat Roşu.
Directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre, a pledat, la rândul său, pentru integraea celor afectaţi şi reducerea gradului de stigmatizare a acestora.
În ceea ce priveşte asigurarea medicamentelor antiretrovirale, acesta a menţionat că au existat câteva sincope în unele judeţe cum ar fi Suceava, Timişoara, Neamţ, datorită faptului că nu au ajuns banii la timp.
Directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cristina Iancu, a arătat că în sectorul 3 al Capitalei există un Centru rezidenţial 'Casa Soarelui' înfiinţat în 2004, care oferă servicii sociale pentru copiii abandonaţi la Spitalul 'Victor Babeş', aceştia primind consiliere psihologică, îngrijiri medicale şi fiind trimişi la şcoală sau sunt integraţi în diferite locuri de muncă.
În acest centru sunt 125 de persoane cu HIV/SIDA, din care 7 copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Campanie pentru sprijinirea copiilor bolnavi de leucemie şi dotarea laboratorului de la Fundeni Primăria sectorului 3, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, susţine campania umanitară ''Cursa vieţii trebuie să continue!'',  dedicată strângerii de fonduri pentru diagnosticarea corectă a leucemiei la copii şi adolescenţi, a anunţat vineri directorul general al direcţiei...
Mehedinţi: Campanie de informare privind stoparea fenomenului de naştere a copiilor de către minore Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat în liceele din judeţ o acţiune de informare a tinerelor minore cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care devin mămici.
Campania "Arată că îţi pasă", lansată de UNOPA în sprijinul tinerilor seropozitivi Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat marţi campania 'Ia-mă de Mână! Arată că Îţi Pasă!', pentru a atrage atenţia asupra dramei trăite de tineri seropozitivi şi pentru a-i încuraja să continue lupta cu HIV şi implicit lupta pentru o viaţă normală.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Cluj: DGASPC - primul loc la o competiţie europeană dedicată bolnavilor de Alzheimer Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a clasat pe primul loc la competiţia europeană cu tema ''Apel la experienţă - A trăi cu şi împotriva bolii Alzheimer'', organizată de Fundaţia Mederic Alzheimer, în colaborare cu Reţeaua Europeană pentru Incluziune Socială şi Acţiune...