Cele mai citite
 


Gorj:Planul judeţean de măsuri în caz de pandemie de gripă nouă, aprobat
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au aprobat, miercuri, în cadrul unei şedinţe, planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă nouă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, obiectivul fundamental al planului îl constituie protejarea populaţiei împotriva unei pandemii de gripă, măsurile prevăzute implemendându-se la nivel judeţean de instituţiile publice judeţene din componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, conform hotărârilor acestui organism, iar în plan teritorial se transpun în practică de toate entităţile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, determinate de acest tip de risc.
'Cu toate că, în judeţ, nu a fost înregistrat decât un singur caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, am întocmit acest plan de măsuri deoarece numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor cauzate de gripa nouă creşte în mod alarmant la nivelul ţărilor din Europa. Toate instituţiile implicate în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă au sarcini strict trasate privind competenţele în cazul unei pandemii de gripă nouă', a precizat directorul DSP, Cătălin Manciu.
El a adăugat că, în prezent, DSP este în plin proces de distribuire a dozelor de vaccin împotriva virusului A/H1N1, peste 20.000 de astfel de doze urmând să ajungă, într-o primă fază, la cadrele medicale şi angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru imunizare.
În judeţ a fost înregistrat un singur caz de îmbolnăvire cu virusul gripei noi, pacienta, o tânără de 23 de ani din oraşul Rovinari, fiind înscrisă însă în evidenţele Spitalului din Craiova întrucâta fost diagnosticată cu virusul A/H1N1 în respectiva instituţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Pompier infectat cu virusul A/H1N1 Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă, numărul cazurilor de infectare cu virus A/H1N1 ajungând, în judeţ, la 59.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.