Cele mai citite
 


Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză
luni, 2 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)

Artroza, o boală frecventă la persoanele în vârstă, începe la nivel molecular, înainte de a se extinde la cartilajul care acoperă articulaţiile, erodându-l încetul cu încetul şi reducând cantitatea de lichid care le lubrifiază. Nu există tratament cunoscut pentru această boală.

Microscopul de forţă atomică, pus la punct de o echipă condusă de Martin Stolz, de la Universitatea din Basel, este capabil să înregistreze diferenţele de rigiditate ale ţesutului pătrunzând foarte uşor în suprafaţa articulaţiei cu un dispozitiv minuscul.
La şoarecii care sufereau de artroză, microscopul cu vârf nanometric poate constata o rigiditate a cartilajelor datând de o lună, în timp ce unul obişnuit nu poate observa decât o evoluţie datând de cel puţin şase luni.
Aceste rezultate ar putea conduce la punerea la punct a unui instrument de artroscopie foarte puţin invaziv pentru oameni, permiţând demararea unor tratamente mai timpurii. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapia Orthokine combate artroza gleznei Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia...
Artroza, una dintre cele mai vechi boli Artroza este una dintre cele mai vechi boli, fiind întâlnită şi la animale, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Andra Bălănescu, de la Departamentul de Reumatologie al Spitalului "Sfânta Maria".
Tratament pentru artroză cu proteine din sânge Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Orthokine - tratamentul autolog al artrozei, este o metodă inovatoare cu proteine din sângele pacientului, metoda ce are la bază descoperirile ortopediei moleculare.
Medicină: Sportul practicat intensiv în copilărie favorizează artroza şoldului (studiu) Cazurile de artroză a şoldului sunt puternic influenţate de practicarea intensivă a unui sport în copilărie. Potrivit Universităţii din Berna, dezvoltarea anormală a coapsei, datorată mişcărilor repetate de la fotbal sau baschet, creşte riscul de a dezvolta artroză, scrie site-ul lesquotidiennes.com...
Vişinele calmează durerile provocate de artroză (studiu) Se pare că vişinele au un real potenţial de calmare a durerilor articulare. Această proprietate a fost evaluată pe un grup de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani care suferă de artroză, scrie passionsante.be.
Tratament personalizat pentru artroză Terapia cu ser autolog Orthokine, tratamentul personalizat al artrozei, ajută pacienţii cu dureri articulare, timp de doi ani aceştia putându-se bucura de confort şi de şansa de a amâna protezarea.