Cele mai citite
 


Două cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă la Penitenciarul Poarta Albă
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - Două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate la Penitenciarul Poarta Albă, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat transmis presei.
Ca urmare a acestei situaţii, ANP a dispus luarea următoarelor măsuri: identificarea tuturor persoanelor private de libertate şi angajaţilor care au intrat în contact cu persoanele infectate, sporirea măsurilor de dezinfecţie a mijloacelor de transport auto şi a camerelor de deţinere în care s-au aflat pacientele; distribuirea de materiale sanitare (măşti şi mănuşi de protecţie) pentru prevenirea răspândirii infecţiei; instruirea şi monitorizarea persoanelor private de libertate şi a personalului angajat care a intrat în contact cu cele două persoane.
La nivelul ANP va fi constituit un grup operativ, format din specialiştii Direcţiei Medicale, Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială, medicii epidemiologi coordonatori zonali, medicii infecţionişti şi directorii penitenciarelor spitalelor, şi se vor comunica toate cazurile, contacţii de grad zero şi se va face o verificare la nivelul unităţilor semnalate a modului în care personalul medical şi din sectorul operativ au îndeplinit măsurile preventive, dispuse de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Comunicatul de presă menţionează că toate aceste măsuri nu au afectat programul de lucru al personalului din sistemul penitenciar şi nici prezentarea la instanţă a persoanelor private de libertate, toate acţiunile desfăşurându-se în condiţii de siguranţă epidemiologică, în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii şi sub stricta supraveghere a medicului epidemiolog din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Niciun caz de gripă nouă sau sezonieră în judeţ În judeţul Alba nu a fost înregistrat, până luni, niciun caz de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Viceprimarul Sucevei, suspect de gripă nouă Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovsci, este suspect de infectare cu virusul gripal A/H1N1 şi a fost izolat la domiciliu pentru o săptămână.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...