Cele mai citite
 


Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un pumn de pastile care induc avortul, relatează miercuri agenţia Adnkronos.
Femeia, având iniţialele S.M.V., locuia într-o baracă în tabăra din Via della Martora, la periferia Romei, şi era însărcinată în 7 săptămâni, iar pastilele înghiţite erau un medicament indicat pentru tratarea ulcerului gastric, dar care e folosit ilegal pentru a provoca avorturile.

Ea a fost internată în primă fază la spitalul Sandro Pertini, apoi, din cauza complicării stării ei de sănătate, a fost transferată la spitalul Cristo Re, unde a decedat noaptea trecută.

Poliţiştii de la comisariatul San Basilio au iniţiat deja o anchetă în acest caz, denunţând-o în stare de libertate pe fiica ei de 22 de ani, R.P., care ar fi ajutat-o pe mamă să înghită pastilele respective. R.P. este acuzată că a încălcat legislaţia din Italia privind avorturile.

De asemenea, poliţiştii au găsit în baraca celor două femei folia medicamentului respectiv, care nu este comercializat de farmaciştii italieni decât pe bază de reţetă. Poliţiştii cercetează pentru a-l identifica pe medicul care a eliberat reţeta.

Agenţia ANSA a relatat miercuri despre alte două cazuri de deces ale unor femei românce petrecute în oraşul Taranto, în sudul Italiei. Procurorul adjunct din Taranto, Maurizio Carbone, a precizat că una dintre femei a murit de infarct la 19 noiembrie, în timp ce mergea pe bicicletă în zona Gandoli de lângă Taranto. Cealaltă femeie a murit duminică, 29 noiembrie, tot din cauza unui infarct, la spitalul Grottaglie, unde se internase din cauză că se simţea rău.

Informaţiile deţinute de autorităţi indică faptul că ambele apelaseră la o pilulă care induce avortul adusă din România şi se cercetează existenţa unei posibile filiere de import ilegal în Italia al acestui medicament din ţara noastră.

În Italia se dezbate intens de mai multe luni pe marginea comercializării în farmacii a pilulei abortive RU 486. Distribuţia acesteia în farmacii a fost autorizată de Agenţia Naţională pentru Medicamente de la Roma, însă din partea Vaticanului, a forţelor politice şi asociaţiilor conservatoare a venit un val de proteste.

Senatul de la Roma a adoptat săptămâna trecută un moratoriu privind suspendarea deciziei Agenţiei pentru Medicamente, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că va reglementa distribuţia RU 486 astfel încât aceasta să fie administrată numai în spitale, sub strictă supraveghere medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Moartea a două femei care ar fi luat pastile pentru avort aduse din România Procuratura oraşului Taranto din sudul Italiei a deschis o anchetă legată de decesul a două femei românce, survenit în ultimele săptămâni, după ce acestea ar fi luat pastile care induc avortul aduse din România, informează agenţia ANSA.
Pilula care provoacă avortul, autorizată în Italia în pofida presiunilor Paris, 31 iul /Agerpres/ - Agenţia Italiană a Medicamentelor (AIFA) a autorizat folosirea pilulei pentru a pune capăt unei sarcini nedorite. Puternicele presiuni exercitate de Biserica catolică şi de guvernul Berlusconi n-au reuşit să împiedice acest lucru. După proceduri care au durat doi ani, AIFA...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Galaţi: Anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare Galaţi, 3 nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii şi a solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi efectuarea unei anchete interne în cazul bebeluşului care a decedat, în urmă cu cinci zile, la câteva ore după ce fusese externat din spitalul gălăţean...