Cele mai citite
 


Guvernul a aprobat un memorandum privind suplimentarea numărului de locuri pentru rezidenţiat
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum prin care va fi suplimentat numărul de locuri pentru rezidenţiat cu încă 1.500 pentru specializarea medicina de familie.

''Am luat astăzi o decizie importantă în privinţa situaţiei celor care au participat la examenul de rezidenţiat din 15 noiembrie 2009. Printr-un memorandum aprobat în Guvern am suplimentat numărul de locuri cu până la 1.500, astfel încât toţi absolvenţii de medicină care au participat la concursul de rezidenţiat şi au luat concursul să aibă posibilitatea să rămână în ţară, în România şi să-şi poată desfăşura activitatea medicală aici. A fost o decizie luată în urma analizei rezultatelor de la rezidenţiat'', a spus premierul interimar, Emil Boc.
Această hotărâre vine ca urmare a faptului că examenul de rezidenţiat din noiembrie 2009 a fost promovat de 4.351 de absolvenţi de medicină, iar prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi cel al Educaţiei numărul de posturi era de doar 2.985.
Hotărârea de Guvern va fi aprobată săptămâna viitoare şi ''va specifica exact numărul de rezidenţi care vor beneficia de această prevedere în limita maximă de 1.500 de locuri'', a mai spus Boc.
Ministerul Sănătăţii a scos la concursul pentru rezidenţiat în acest an 2.985 de locuri, examenul fiind susţinut de 5.070 de candidaţi înscrişi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hotărârea privind suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat, aprobată de Guvern Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de locuri pentru rezidenţiat de la 3.000 la 4.500, punând astfel în practică decizia luată în urmă cu o săptămână, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
Vasile Cepoi: Examenul de rezidenţiat, două noutăţi: rezidenţiatul pe post şi dinamica de personal Examenul de rezidenţiat din data de 25 noiembrie va avea două noutăţi, rezidenţiatul pe post şi stabilirea numărului de medici rezidenţi în funcţie de dinamica de personal din următorii ani, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Senatorul Doina Federovici (PSD) solicită posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat Botoşani, 6 ian/ Agerpres/- Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat, pentru AGERPRES, că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează...
Vaslui: Nouă candidaţi pentru posturile de rezidenţi din judeţ Un număr de nouă posturi de medici rezidenţi scoase la concurs de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui ar urma să fie ocupate după examenul de rezidenţiat de la sfârşitul acestei săptămâni.
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.