Cele mai citite
 


Teleorman: Vaccinarea antigripală a început la Prefectură
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare pentru combaterea gripei A/H1N1 a început în Teleorman joi cu funcţionarii Prefecturii, la sediul din Alexandria al acestei instituţii publice.
Primii vaccinaţi au fost coordonatorul vaccinării în cadrul Centrului Medical Judeţean al Ministerului Administraţiei şi Internelor, medicul George Nicolae, şi prefectul Teodor Niţulescu.
Medicul Nicolae a declarat că, deocamdată, s-au primit 1.600 de doze pentru salariaţii Prefecturii, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
'Sunt persoane din prima grupă de risc, aflate în contact cu publicul. Vaccinul fabricat la Institutul Cantacuzino nu prezintă reacţii adverse, dar conferă organismului imunitate şi chiar rezistenţă la alte boli', a spus George Nicolae.
Prefectul Teodor Niţulescu a precizat că în Teleorman nu sunt probleme deosebite în ceea ce priveşte apariţia şi răspândirea gripei noi, însă în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilit un plan de măsuri privind pregătirea pentru a face faţă unei eventuale pandemii.
'Practic, această campanie a fost declanşată în Teleorman, peste zece mii de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1 fiind primite de Direcţia de Sănătate Publică pentru personalul medico-sanitar, elevi şi studenţi cu vârste peste 16 ani', a afirmat prefectul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.