Cele mai citite
 


Spania: Peste un milion de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste un milion de persoane s-au vaccinat în Spania împotriva gripei A - 12% din cele zece milioane de persoane care fac parte din grupurile de risc şi care au avut prioritate la imunizare, transmite agenţia de presă spaniolă EFE, care o citează pe Trinidad Jimenez, ministrul spaniol al sănătăţii.
Potrivit ministrului spaniol, în urma vaccinării nu au avut loc efecte secundare semnificative - deşi autorităţile sanitare cercetează moartea unui făt în primul trimestru de sarcină, după ce mama s-a vaccinat împotriva gripei A, în atenţia acestora aflându-se şi 150 de cazuri în care ar fi putut apărea efecte secundare ca urmare a inoculării vaccinului.

Între aceestea se numără trei reacţii alergice, două cazuri de paralizie facială şi trei de convulsii - însă majoritatea includ oboseală şi stare generală proastă, reacţii la zona injecţiei, febră, dureri musculare şi ale articulaţiilor, ameţeli şi migrene - toate în cadrul la care se aşteptau autorităţile spaniole.

Femeile însărcinate rămân singurul grup de risc pentru care Ministerul Sănătăţii a rezervat vaccinuri care nu conţin substanţe menite să sporească puterea imunologică, pentru mai multă siguranţă în sănătatea acestei categorii din cadrul grupurilor de risc.

Ministrul Jimenez consideră că numărul persoanelor vaccinate până acum este apropiat de cel al oamenilor care se vaccinează împotriva gripei sezoniere şi asigură opinia publică de faptul că Spania se găseşte în parametrii celorlalte ţări ale Uniunii Europene. În aceeaşi manieră, grupul profesioniştilor din domeniul sanitar s-a vaccinat tot ca în anii trecuţi, împotriva gripei sezoniere - când s-au imunizat numai 25% dintre medici şi asistente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ministerul Sănătăţii lansează un program de screening prenatal Directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Bucureşti, Nicolae Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Ministerul Sănătăţii va lansa la 1 iulie un screening prenatal pentru luarea în evidenţă a gravidelor şi pentru a fi identificate grupurile...
VIRUSUL ZIKA Spania: primul caz european de femeie gravidă contaminată într-o călătorie în America de Sud O femeie însărcinată care a revenit în Spania după o călătorie în Columbia este infectată cu virusul Zika, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Madrid, transmit Reuters şi AFP, precizând că este vorba despre primul caz de acest gen semnalat până în prezent în Europa.
Ministerul Sănătăţii din Spania vrea o alimentaţie mai sănătoasă în şcoli Ministerul Sănătăţii a ajuns la un acord cu reprezentanţii comunităţilor autonome spaniole, pentru a limita vânzarea anumitor alimente în şcolile generale şi a scoate aparatele automate cu alimente şi băuturi din centrele de învăţământ cu finanţare publică, anunţă postul public de radio. Este vorba de...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
VIRUSUL ZIKA În Spania a fost detectat primul caz de microcefalie asociat cu virusul Zika În Spania a fost detectat un prim caz de microcefalie legat de virusul Zika, la un fetus al unei femei gravide, au declarat joi autorităţile sanitare din Catalonia, citate de agenţia France Presse.
Despre mortalitatea maternă în România România are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale sărăciei în Uniunea Europeană, 42% din populație având risc de sărăcie și excluziune socială¹, situație care apare în principal în mediul rural (jumătate din totalul populației), unde riscul sărăciei este 3 ori mai mare comparativ cu mediul urban...