Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Serviciul SMURD, devenit operaţional în judeţ
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa-Năsăud a devenit, joi, cel de-al 30 judeţ în care serviciul SMURD a fost implementat, acesta urmând să fie deservit de 40 de paramedici, trei ambulanţe de urgenţă şi un echipaj mobil de terapie intensivă.
La ceremonia de inaugurare a SMURD în judeţul Bistriţa-Năsăud au participat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, prefectul Florian Daniel Cristian, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu-Mihai Rusu, primarul Bistriţei, Ovidiu - Teodor Creţu, şefi de deconcentrate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii Publice.
Coordonatorul echipajelor SMURD în judeţ, medicul Bogdan Gabora, a lucrat atât în cadrul SMURD Mureş, cât şi la coordonarea SMURD Galaţi.
Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, două dintre ambulanţele care vor deservi SMURD Bistriţa-Năsăud au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii cu 72.000 euro fiecare, incluzând dotările necesare, iar ambulanţa de terapie intensivă mobilă a fost adusă de la SMURD Mureş, aceasta fiind cumpărată, în urmă cu patru ani, prin donaţiile făcute de populaţie către aceste serviciu, în baza cotei de 2% din impozitul pe profit.
Cea de-a patra ambulanţă a fost achiziţionată de autorităţile bistriţene şi a fost folosită din 3 noiembrie 2008, când a fost dată în folosinţă o staţie SMURD la Sângeorz-Băi. Paramedicii de la Sângeorz, au intervenit, în ultimele 12 luni, în peste 530 de situaţii medicale de urgenţă sau la descarcerări.
Echipajul mobil de terapie intensivă va fi format din medici rezidenţi de la Târgu-Mureş, cărora Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud le-a pus la dispoziţie cazarea şi transportul.
Până la sfârşitul acestui an, SMURD se va extinde şi în judeţul Maramureş, urmând ca, în 2010 sistemul să fie implementat şi în restul judeţelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Sistemul SMURD, implementat oficial în judeţ Sistemul SMURD va fi inaugurat oficial în judeţul Bistriţa-Năsăud, joi, după mai mult de un an de la deschiderea primei staţii SMURD, în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...