Cele mai citite
 


Vâlcea: Peste 1.500 de eleve vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 1.520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost repartizate pentru judeţul Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES Gabriela Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.
'Deşi avem 4.300 de fetiţe în clasele a VII-a şi a VIII-a, din sondajele efectuate numai 1.520 sunt convinse să facă acest vaccin. O opoziţie am întâlnit la părinţi, care din cauza informaţiilor din mass-media au ezitări în a accepta acest vaccin', a spus Ene.
Până în prezent au fost distribuite 624 de doze de vaccin către unităţile şcolare.
'Noi am chemat la discuţii mediatorii, în special cei pentru comunităţile de romi, pentru că aici există cel mai mare risc. Fetiţele de etnie romă sunt cele care îşi încep viaţa sexuală din păcate la vârste fragede şi prin consiliere încercăm să le explicăm acestor părinţi utilitatea vaccinului', a precizat inspectorul general şcolar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Peste 2.000 de doze de vaccin contra cancerului de col uterin, expirate Drobeta-Turnu Severin, 4 mar /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat vineri pentru AGERPRES că 2.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost scoase din uz şi vor fi denaturate în perioada care urmează.
Brăila: Doar 70 de fetiţe, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Doar 70 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate până în prezent în Brăila împotriva cancerului de col uterin, deşi la nivelul judeţului au fost alocate 3.300 de doze de vaccin.
Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Gorj: Doar 107 eleve vaccinate împotriva HPV Doar 107 fete din judeţul Gorj, din cele 4.617 declarate eligibile pentru vaccinare împotriva cancerului de col uterin, s-au vaccinat până acum, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.