Cele mai citite
 


Galaţi: Medicii nu se înghesuie să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au început să fie administrate încă de miercuri la Galaţi, dar procedura de vaccinare se desfăşoară cu greutate, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Primii care au fost vaccinaţi au fost medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', însă destul de puţini au decis să se vaccineze.
Potrivit lui Boldea, refuzurile medicilor au fost legate de faptul că unii din ei făcuseră deja vaccinul împotriva gripei sezoniere, motiv pentru care o altă vaccinare este permisă abia peste două săptămâni.
Alţi medici care au refuzat vaccinarea sunt răciţi, stare în care nu se administrează vaccinul.
Cât priveşte vaccinarea elevilor, încă se poartă discuţii între conducerea DSP şi cea a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. Instituţia din urmă doreşte ca vaccinarea elevilor să se facă la cabinetele medicilor de familie şi nu în şcoli, având în vedere că în multe unităţi şcolare nu există medici şcolari, ci doar asistenţi.
Elevii nu au putut fi vaccinaţi săptămâna trecută şi nici luni, pentru că nu au făcut şcoală, profesorii aflându-se în concediu neplătit. Cum 1 decembrie a fost zi liberă, abia de pe 2 decembrie aceştia ar fi putut să fie vaccinaţi.
Şi la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi, unde lucrează în jur de 1.000 de persoane, va începe, de joi, vaccinarea, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspector Ştefan Antohi.
De la DSP Galaţi au fost alocate 831 doze de vaccin pentru IJPF Galaţi, primii vaccinaţi urmând să fie poliţiştii care lucrează în punctele de trecere a frontierei şi cei care lucrează cu publicul.
În total, în judeţul Galaţi au fost primite, la sfârşitul săptămânii trecute, 33.000 de doze de vaccin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Galaţi: 33.000 doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 Aproximativ 33.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au ajuns la Galaţi, a anunţat, vineri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Galaţi: Peste 70.000 de persoane pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită Judeţul Galaţi are nevoie de 71.328 de doze de vaccin antigripal, după finalizarea operaţiunii de catagrafiere a persoanelor cu risc la infecţiile gripale şi care beneficiază de vaccinare gratuită, a anunţat, vineri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Guvernul a decis dublarea numărului de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 Primul-ministru interimar Emil Boc a anunţat, miercuri seară, că Executivul a decis dublarea numărului de doze de vaccin care vor fi produse de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, de la 5 milioane de doze la 10 milioane, pentru populaţia peste 15 ani, şi achiziţionarea de 500
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.