Cele mai citite
 


Nicio reacţie gravă la vaccinarea împotriva gripei pandemice /agenţie europeană/
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia europeană a medicamentelor /EMEA/ a anunţat joi că nu a fost observată nicio reacţie neprevăzută gravă de la lansarea campaniilor de vaccinare împotriva gripei pandemice A(H1N1) în statele Uniunii Europene, unde 10 milioane de locuitori au fost deja imunizaţi, informează AFP, citând primul raport săptămânal de farmacovigilenţă pe această temă.
'Până astăzi, nicio reacţie gravă neprevăzută în materie de siguranţă /a vaccinului/ nu a fost identificată', iar 'raportul riscuri/beneficii ale vaccinurilor pandemice şi ale antiviralelor utilizate împotriva pandemiei de gripă H1N1 rămâne favorabil', afirmă agenţia cu sediul la Londra.

Potrivit acesteia, efectele secundare cele mai frecvente au fost 'benigne şi conforme previziunilor', confirmând profilul de siguranţă al celor trei vaccinuri autorizate de EMEA.

Raportul a fost elaborat pe baza datelor culese în statele UE de către EudraVigilance, serviciul de farmacovigilenţă al EMEA.*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
Gripa H1N1: Canada cumpără din Australia vaccinuri pentru femeile însărcinate Guvernul canadian a anunţat luni cumpărarea de urgenţă din Australia a 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), destinate în mod special femeilor însărcinate a căror vaccinare va începe de săptămâna viitoare, informează AFP.
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.