Cele mai citite
 


Giurgiu: Fundă umană în memoria victimelor HIV/SIDA
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 150 de elevi şi liceeni din municipiul Giurgiu îmbrăcaţi cu pelerine roşii au format joi o fundă umană pe platoul din faţa Teatrului Valah Giurgiu pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.
'Tinerii trebuie să ştie că aceasta este o boală necruţătoare şi ea a secerat deja mai multe vieţi chiar în oraşul nostru, cea mai importantă este protecţia faţă de această boală şi de aceea am împărţit astăzi participanţilor la acţiune mai multe prezervative şi pliante cu informaţii privind metode de protejare', a declarat cu această ocazie preşedinta Asociaţiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu, Marinela Mola.
Pe tot parcursul manifestării tinerii au purtat în piept fundiţe roşii în semn de solidaritate faţă de victimele acestei boli, au aprins lumânări pe treptele de la intrarea în Teatrul Valah şi au arborat o fundă roşie de câţiva metri deasupra clădirii teatrului, clădire situată în centrul municipiului Giurgiu.
Membrii Asociaţiei Viaţă şi Speranţă şi Licurici din Giurgiu vor continua manifestările în acest sens şi vineri, 4 decembrie, când vor organiza o slujbă de pomenire şi vor depune flori la mormintele celor care au fost seceraţi de această boală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.
Braşov: Numărul persoanelor infestate cu HIV/SIDA este în creştere în judeţ Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este celebrată în acest an în România în perioada 6-11 decembrie sub sloganul 'Nimeni nu iubeşte pentru tine. Nimeni nu gândeşte pentru tine'.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.