Cele mai citite
 


Harghita: Pompier infectat cu virusul A/H1N1
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă, numărul cazurilor de infectare cu virus A/H1N1 ajungând, în judeţ, la 59.
Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, col. Gheorghe Pop, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de un tânăr care lucrează la Detaşamentul de Intervenţie Miercurea Ciuc.
Spaţiul în care lucra pompierul a fost dezinfectat, imediat cum au existat suspiciuni de îmbolnăvire, iar colegii lui au primit mănuşi şi măşti de protecţie.
Col. Pop a precizat că, în cursul zilei de joi, imediat după confirmarea prezenţei virusului la angajatul său, a decis să se vaccineze pentru a da un exemplu subordonaţilor. De asemenea, le-a recomandat acestora să se vaccineze şi a comandat 460 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1, pentru întreg personalul. 'Eu nu pot să îi oblig să se vaccineze, dar am cerut doze pentru întregul efectiv şi m-am vaccinat pentru a le da un exemplu', a afirmat şeful ISU Harghita.
Starea pompierului infectat cu A/H1N1 este bună, el fiind izolat.
Potrivit datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Harghita, numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns, în judeţ, la 59, aproape jumătate dintre pacienţi fiind deja vindecaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Harghita: ISU dispune de 80% din necesarul de autospeciale de intervenţie şi 20% din mijloacele de transport Miercurea Ciuc, 7 feb /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Oltul' Harghita dispune de aproximativ 80% din autospecialele de intervenţie de care ar avea nevoie şi de 20% din mijloacele de transport auto necesare, potrivit bilanţului pe 2013 al instituţiei.