Cele mai citite
 


Preşedintele LPADPHR, nemulţumit de modul în care sunt tratate persoanele cu handicap din România
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Ligii pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din România (LPADPHR), Luminiţa Gheorghiu, şi-a exprimat joi, cu prilejul Zilei Internaţionale consacrată acestor persoane, nemulţumirea faţă de modul în care sunt tratate persoanele cu dizabilităţi din România.
'Încercăm să demonstrăm politicienilor şi societăţii româneşti că aceşti oameni au nevoie de normalitate şi demnitate şi că trebuie să respectăm Constituţia României şi Convenţia internaţională a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, aprobată în decembrie 2006 la New York, care trebuie ratificată şi de Guvernul României', a declarat pentru AGERPRES, Luminiţa Gheorghiu.
Potrivit oficialului LPADPHR, guvernanţii actuali au răspuns negativ la propunerile pe care liga le-a formulat cu privire la mărirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.
'Sunt veniturile cele mai mici ale unui om din România. Un om nu poate trăi cu 200 de lei, din care trebuie să-şi plătească practic viaţa - medicamentele, întreţinerea. Asistenţilor personali li s-au desfăcut contractele de muncă. Cine are grijă de aceşti oameni, 24 de ore din 24, pentru că mulţi dintre ei sunt în stare de legumă, la pat. Într-un moment, un om poate ajunge în lumea viselor sau într-un scaun cu rotile, şi atunci va vedea ce înseamnă nepăsarea celor din jur. Acest lucru vreau să fie înţeles şi de oamenii politici', a remarcat Luminiţa Gheorghiu.
Ea a menţionat că numărul românilor cu handicap este de aproximativ un milion, ei devenind interesanţi pentru politicieni numai în ziua în care trebuie să-şi exercite votul, şi apoi sunt uitaţi.
Peste 300 de persoane cu handicap din toată ţara au fost prezente la Sala de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru a marca cea de-a patra ediţie a zilei dedicate lor.
Cu această ocazie, persoanele cu dizabilitate vizuală, auditivă, locomotorie şi neuropsihică au susţinut un spectacol în care au dansat, au cântat şi au recitat poezii.
De asemenea, în holul sălii a fost vernisată o expoziţie de pictură, realizată de copii şi tineri şi adulţi.
Au fost expuse, totodată, obiecte de lut, manuale de artizanat şi goblenuri realizate de artişti cu dizabilităţi.
Aceştia au primit diplome şi cadouri din partea LPADPHR şi a unor fundaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele cu handicap trebuie să se bucure de toate drepturile În Uniunea Europeană o persoană din şase suferă de handicap, de la o formă uşoară până la o formă gravă, iar, în total, aproximativ 80 de milioane de persoane nu pot deseori să participe din plin la viaţa socială şi economică din cauza barierelor fizice şi comportamentale.
ONPHR: Instituţiile publice să respecte legislaţia în domeniu şi să schimbe atitudinea faţă de persoanele cu dizabilităţi Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România (ONPHR) consideră că este nevoie ca instituţiile publice din România să respecte legislaţia în domeniu şi să schimbe atitudinea faţă de persoanele cu dizabilităţi, subliniind că este nevoie de schimbare, de la modelul medical, la modelul social...
Doar o treime dintre persoanele cu dizabilităţi primesc scaun rulant /raport SAR/ Casa de asigurări finanţează un scaun rulant doar pentru una din trei persoane care ar avea nevoie de astfel de echipamente, relevă un Raport realizat de Societatea Academică Română (SAR).
România doreşte să elimine discriminarea persoanelor cu dizabilităţi România se străduieşte să asigure oportunităţi egale persoanelor cu dizabilităţi şi doreşte să elimine "pe cât posibil" discriminarea acestora, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, marţi, la Palatul Parlamentului, cu prilejul lansării Raportului mondial privind dizabilitatea de...
Giurgiu: Campanie pentru dezvoltarea toleranţei faţă de persoanele cu handicap Doi tineri cu dizabilităţi fizice din Giurgiu au fost alături pentru o zi de elevii de gimnaziu din cadrul şcolii nr. 6 din municipiul Giurgiu în campania lansată de Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF) din România în unităţi şcolare în vederea dezvoltării toleranţei şi atenţiei...
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.