Cele mai citite
 


Campanie împotriva cancerului de piele
luni, 2 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sfântu Gheorghe, 2 feb /Agerpres/ - Asociaţia "Împreună pentru sănătatea ta” din municipiul Sfântu Gheorghe demarează luni o campanie de depistare a cancerului de piele în rândul cetăţenilor, dar şi de conştientizare a populaţiei cu privire la factorii ce pot provoca această boală necruţătoare.

Campania va avea loc în perioada 2 februarie–31 martie la cabinetul asociaţiei din Sfântu Gheorghe, unde, în urma unui examen clinic şi cu ajutorul unui dermatoscop modern, medicul va face diferenţa dintre o aluniţă sau o leziune cu probleme, ce poate prezenta risc de cancer, şi una nepericuloasă.

Dermatoscopul achiziţionat de Asociaţia „Împreună pentru Sănătatea Ta” a costat în jur de o mie de euro şi dispune de un sistem de lupe care măreşte de zece ori şi oferă o imagine clară asupra zonelor suspecte.
Medicii susţin că tumorile maligne ale pielii sunt influenţate de factorii genetici, prin urmare persoanele care au avut în familie asemenea cazuri trebuie să fie foarte atente la orice pigmentare a pielii şi să se prezinte la control, dar şi de factorii externi, cel mai periculos fiind soarele.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Aurelia Ştefan-Mereuţă, datele statistice arată că anul trecut din cele 573 de noi cazuri de cancer apărute în judeţul Covasna, 24 au fost de cancer de piele, dintre care numai opt tratatabile.
Potrivit acesteia, în ultimii 15 ani cazurile depistate s-au dublat, de multe ori fiind prea târziu pentru ca pacientul să fie salvat.
Recomandarea medicilor este ca persoanele care au aluniţe ce şi-au schimbat forma, conturul ori dimensiunile să se prezinte imediat la medic pentru analize. AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.