Cele mai citite
 


Maramureş: Criză de sânge în unităţile spitaliceşti
joi, 3 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 3 dec /Agerpres/ - Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare livrează sânge unităţilor spitaliceşti din judeţul Maramureş la limită, din cauza numărului insuficient de donatori, a declarat, joi, directorul Centrului, dr. Melania Dascăl.
'Avem nevoie de toate grupele de sânge, 01, A2, B3 sau AB4. Am înregistrat cereri mari cu privire la grupa A2. În ceea ce priveşte numărul de donatori, în ultimele zile am înregistrat o creştere de peste 45 de persoane faţă de perioada anterioară. Acesta este un lucru bun, avându-se în vedere faptul că luna trecută la centru s-a prezentat un număr mic donatori de sânge, doar 682 de persoane. În această lună, s-a înregistrat şi o creştere a necesarului de sânge', a declarat dr. Melania Dascăl.
Potrivit sursei citate, Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, spitalele orăşeneşti din Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Borşa n-au solicitat deocamdată cantităţi mari de sânge pentru următoarele 24 de ore, însă în cazul unor evenimente neprevăzute se poate apela la rezervele de sânge deţinute de spitalele din judeţele Satu Mare şi Sălaj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Criză de sânge după ce numărul donatorilor a scăzut considerabil Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Satu Mare se confruntă cu o criză de sânge la aproape toate grupele, după ce numărul donatorilor s-a redus la o treime zilnic.
Senatorul liberal Constantin Traian Igaş se implică într-o campanie de donare de sânge Senatorul liberal Constantin Traian Igaş demarează, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Arad şi cu autorităţile locale din oraşele Pecica, Nădlac şi Curtici, o campanie de donare de sânge, care se va desfăşura pe parcursul a trei săptămâni în cele trei oraşe menţionate.
Harghita: Peste patru sute de donatori de sânge, lunar Peste 400 de harghiteni vin, lunar, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc sau la punctele de colectare din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, cei mai mulţi dintre ei fiind atraşi de bonurile valorice primite în schimbul sângelui donat.
Podaşcă (PSD): Pentru a depăşi criza de sânge din sistemul sanitar, trebuie să promovăm cultura donatorului Deputata PSD Gabriela Podaşcă şi Organizaţia TSD sector 3 au demarat joi campania "Fii Un Înger! Salvează Vieţi! Donează Sânge!", peste 40 de tineri social-democraţi din Bucureşti şi Ilfov donând sânge.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Peste 180 de persoane au donat sânge printr-o campanie a Institutului Naţional de Transfuzie Peste 180 de persoane au donat sânge la nivel naţional în cadrul unei campanii pe care o derulează Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină (INTS), a declarat directorul de marketing şi comunicare al Untold Festival, Adrian Chereji.