Cele mai citite
 


Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare
vineri, 4 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Cele 11.200 de doze de vaccin Cantgrip cu tulpină pandemică repartizate judeţului Călăraşi sunt utilizate pentru vaccinarea personalului MAI, cadrelor medicale şi elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.
Din numărul total al dozelor, 2.200 se utilizează pentru vaccinarea cadrelor MAI, iar restul pentru celelalte categorii menţionate mai sus.
'A fost vaccinat până în prezent personalul medical de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi, Spitalul de Psihiatrie Săpunari şi Spitalul Orăşenesc Budeşti. Vineri îi vom vaccina pe cei de la TBC, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să continuăm la celelalte spitale, din Olteniţa şi Lehliu Gară', a declarat, pentru AGERPRES, Camelia Truică.
Potrivit acesteia, va fi vaccinat în acelaşi timp personalul medical de la nivelul cabinetelor medicale individuale şi din ambulatoriul de specialitate, iar medicii de familie care au arondate liceele vaccinează în primă fază elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, ulterior continuând vaccinarea celor din clasele a IX-a şi a X-a.
Numărul total de cazuri de gripă nouă confirmate la nivelul judeţului Călăraşi se ridică la 29.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Dolj: Numai 15% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva AH1N1 Cadrele medicale de la spitalele din Dolj nu s-au arătat foarte interesate de campania de vaccinare împotriva gripei noi, astfel că doar 15% dintre medicii şi asistenţii din judeţ s-au vaccinat, iar, din cele 45.500 de doze de vaccin alocate judeţului, doar 10% au fost folosite.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...