Cele mai citite
 


Alba: Patru elevi şi un adult, diagnosticaţi cu gripă nouă
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci noi îmbolnăviri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, joi, în Alba, la patru copii din Sebeş şi un adult din Alba Iulia, numărul total al persoanelor diagnosticate în judeţ cu gripă nouă ajungând astfel la 38.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Olimpia Candrea, ca urmare a apariţiei unui caz de gripă nouă la un elev de la Şcoala Generală nr. 2 Sebeş a fost decisă suspendarea, timp de o săptămână, a cursurilor la clasa în care învaţă copilul.
Rămân în continuare suspendate cursurile la Colegiul 'Lucian Blaga' din Sebeş, unde s-au înregistrat în total nouă cazuri. Au revenit, în schimb, la şcoală elevii a patru clase de la Seminarul Teologic şi Colegiul 'Apulum' din Alba Iulia, după ce, la începutul săptămânii trecute, şi elevii Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia s-au reîntors la cursuri.
Diagnosticul în patru din cele cinci cazuri confirmate joi a fost stabilit clinic şi epidemiologic, fiind vorba de contacţi ai unor bolnavi, iar celălalt, pe baza probelor trimise la Institutul Cantacuzino, a precizat dr. Olimpia Candrea.
În prezent, se află internaţi în spital doi dintre bolnavii infectaţi în ultimele zile cu acest virus, restul fiind izolaţi la domiciliu, unde urmează tratament cu antitermice.
Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Alba la mijlocul lunii noiembrie, la trei persoane care s-au întors din Italia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 40 de cazuri de gripă nouă în judeţul Alba Doi adulţi au fost confirmaţi luni cu gripă cu virus A/H1N1, zi în care elevii Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş s-au reîntors la şcoală după ce cursurile au fost suspendate timp de o săptămână în urma diagnosticării cu acest virus a zece elevi de la această unitate şcolară.
Alba: Tânăr de 17 ani, diagnosticat cu gripă de tip nou Alba Iulia, 5 dec /Agerpres/ - Încă un elev de la un liceu din municipiul Sebeş a fost confirmat sâmbătă cu gripă nouă, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri înregistrate în judeţul Alba cu virusul A/H1N1 în ultima lună fiind de 39.
Alba: De la începutul pandemiei - 6 decese din 81 de îmbolnăviri cu gripă nouă De la începutul pandemiei de gripă cu virus A/H1N1, în judeţul Alba au fost înregistrate şase decese, ceea ce înseamnă că 7,4% din îmbolnăviri s-au soldat cu moartea pacienţilor.
Încă 39 de persoane cu gripă nouă Alte 39 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.
Buzău: 24 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 La Buzău au fost confirmate miercuri 24 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, dintre care 9 la preşcolari şi elevi şi o educatoare.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.