Cele mai citite
 


Evoluţia pandemiei de gripă rămâne imprevizibilă, susţine OMS
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Evoluţia pandemiei de gripă A rămâne imprevizibilă, putându-se transforma într-un tip de infecţie uşoară, sau, din contră, să devină mai periculoasă, a afirmat, joi, directorul-adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda, citat de Efe.
În ceea ce priveşte cazurile înregistrate - încă izolate - de mutaţie a virusului AH1N1, Fukuda a explicat că, pentru moment, este imposibil să se prevadă ce se poate întâmpla.

Reprezentantul OMS a spus că ţările trebuie să continue să coopereze pentru a lupta împotriva actualei pandemii.

Pentru moment, organizaţia nu se gândeşte să ridice sau să coboare nivelul maxim de alertă sanitară, care este în vigoare din luna iunie în legătură cu gripa A.

Fukuda a menţionat că transmiterea virusului este ridicată în emisfera nordică, deşi situaţia diferă de la ţară la ţară, în timp ce în emisfera sudică numărul de cazuri continuă să scadă.

În ce priveşte campania de vaccinare, au fost distribuite 150 de milioane de doze în circa 40 de ţări, fără a se înregista reacţii adverse neaşteptate printre persoanele imunizate. Copiii sunt un grup vulnerabil în mod special, mai ales când sunt grupaţi în şcoli sau grădiniţe, a menţionat oficialul OMS.

Întrebat în legătură cu cazurile de rezistenţă la antiviralul Oseltamivir, Fukuda a confirmat că s-au înregistrat 96 de astfel de cazuri în lume, dar a susţinut că acest medicament continuă să fie eficient împotriva celei mai mari părţi a tipurilor de virus care au fost detectate în această pandemie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
OMS se apără: Pandemia de gripă A nu este o farsă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a calificat, joi, drept 'iresponsabile', 'inexacte din punct de vedere istoric' şi 'incorecte din punct de vedere ştiinţific' acuzaţiile conform cărora pandemia de gripă A ar fi fost un fel de 'farsă' sau că OMS a exagerat gravitatea problemei, transmite Efe.
OMS va trimite ţărilor sărace vaccinuri împotriva gripei pandemice Londra, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să înceapă expedierea de vaccinuri împotriva gripei porcine către Azerbaidjan, Afganistan şi Mongolia, a declarat miercuri consilierul special al directorului general al OMS, dr. Keiji Fukuda, citat de AP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.