Cele mai citite
 


Primul vot în Senatul american asupra reformei sistemului de sănătate a lui Obama
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatul american a votat joi pentru prima oară asupra reformei sistemului de asigurări de sănătate, o mare prioritate a preşedintelui Barack Obama, prin aprobarea unui amendament în favoarea accesului gratuit la medicina preventivă pentru femei.
Aleşii au aprobat un text al senatoarei Barbara Mikulski, cu 61 de voturi contra 39.

Textul garantează servicii asigurate pentru femeile de până în 50 de ani, pentru efectuarea de mamografii. El acoperă de asemenea examenele de depistare anuală a maladiilor de inimă şi a altor boli afectând mai ales femeile.

După mai multe luni de discuţii în comisie şi de negocieri informale, senatorii au început pentru prima oară dezbaterile în şedinţă plenară luni, amintesc AP şi AFP.

Textul prevede asigurări de sănătate pentru circa 31 din cele 36 de milioane de americani care nu dispun de ele.

Preşedintele Obama speră să obţină votul unui text în Senat, unde examinarea altor amendamente continua joi după-amiază, până la sfârşitul anului.

Joi, democraţii au respins mai ales prin 58 de voturi contra 42 un amendament al senatorului republican John McCain care se opune unor reduceri bugetare propuse de majoritate în sistemul de acoperire pentru persoane în vârstă /Medicare/, pentru finanţarea reformei.

Camera Reprezentanţilor a aprobat deja la 7 noiembrie versiunea sa a proiectului de lege asupra reformei sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congresul american aprobă acordarea de asigurări de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie Cele două camere ale Congresului SUA au aprobat miercuri un proiect de lege vizând furnizarea de asigurări medicale pentru salvatorii şi voluntarii de la 11 septembrie afectaţi de maladii legate de atentate, relatează AFP.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Proces împotriva noilor măsuri ale administraţiei Obama privind asigurarea pentru contracepţie Şapte state din SUA, alături de o serie de grupări catolice au iniţiat joi primul proces major împotriva noilor măsuri ale administraţiei Barack Obama cu privire la contracepţie, afirmând că acestea încalcă dreptul constituţional la libertatea religioasă, relatează Reuters.
Asigurări de sănătate în Statele Unite: peste 7 milioane de înscrişi în Obamacare Casa Albă a anunţat marţi că şi-a atins obiectivul de 7 milioane de americani care au subscris la o asigurare de sănătate în cadrul controversatei reforme a sistemului de sănătate a lui Barack Obama, denumită "Obamacare", informează AFP şi Reuters.