Cele mai citite
 


Aproape 1.300 de consumatori de droguri, asistaţi în centrele ANA
marţi, 3 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 3 feb /Agerpres/ - Aproximativ 1.300 de persoane au beneficiat, în 2008, de asistenţă din partea centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA), numărul acestora dublându-se faţă de 2007, când se înregistrau numai 663 de asistaţi.

Din cele 47 de centre ale Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în Bucureşti şi Ilfov au fost înregistrate 813 persoane, reprezentând 86,3% din totalul beneficiarilor care s-au declarat consumatori de heroină, a informat marţi, pentru AGERPRES, Biroul de presă al ANA.

De asemenea, 35 de centre au avut cel puţin un beneficiar în asistenţă.
În ceea ce priveşte substanţa principală de consum a beneficiarilor aflaţi în asistenţa centrelor, cei mai mulţi (942) s-au declarat consumatori de heroină, reprezentând 74,05% din totalul consumatorilor.
12,65% dintre asistaţi au declarat canabisul ca principală substanţă de consum, respectiv 161 de persoane. Restul de 13,3% dintre beneficiari au spus că sunt dependenţi de alcool, tutun, cocaină, dar şi de ecstasy, aurolac, amfetamină, bezodiazepine, metadonă, codeină, LSD etc.
Potrivit ANA, 15,9% dintre consumatori s-au adresat centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din iniţiativă proprie, iar 21,4% din cazuri au fost asistate în penitenciare sau în arestul Poliţiei.
Ceea ce se remarcă în 2008 este faptul că 10% dintre beneficiari sunt consumatori care se aflau în atenţia spitalelor sau a centrelor de tratament, iar 15,7% dintre asistaţi au accesat serviciile prin intermediul altor furnizori de servicii sau aduşi de familie.
Vârsta asistaţilor în cadrul CPECA în 2008 variază între 13 şi 66 ani, cele mai bine reprezentate grupe de vârstă fiind 25-30 de ani (36,79%) şi 18-24 de ani (30,26%). AGERPRES/ (Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.