Cele mai citite
 


Premiile în domeniul sănătăţii
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a doua ediţie a Galei Sănătăţii a recompensat şi încurajat eforturile celor care contribuie la evoluţia sistemului de sănătate din România.
Premiul pentru leadership medical (mediu public) i-a revenit conf. univ. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila' din Bucureşti, iar cel pentru leadership medical (mediu privat) - prof. univ. dr Petre Calistru Iacob, managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament 'Dr. Victor Babeş' din Bucureşti.
Dr. Adrian Lobonţiu, de la Spitalul 'Henri Mondor' (Franţa), a primit premiul pentru inovaţie şi devotament în medicină, medicul de origine română operând cu echipa de medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Au fost acordate premii şi societăţilor medicale, cel pentru cea mai dinamică societate medicală fiindu-i conferit Societăţii Române de Glaucom. Premiul pentru cea mai implicată asociaţie de pacienţia fost acordat Societăţii de Scleroză Multiplă din România.
Premiul pentru programe business dedicate sănătăţii, în domeniul privat, a ajuns la Spitalul de obstetrică-ginecologie Euromaterna din Constanţa iar pentru domeniul public, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii a fost acordat OrtoProfil - pentru campania de informare naţională de depistare precoce a deviaţiilor la coloana vertebrală, iar premiul pentru cea mai bună campanie de responsabilitate socială a fost conferit Asociaţiei REACT. Uniunea Naţională a Studenţilor din România a fost premiată pentru campania naţională de donare de sânge 'O şansă pentru viaţă'.
Au fost acordate premii şi reprezentanţilor media din domeniul sănătăţii. Liana Subţirelu, de la Cotidianul, a primit premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate în domeniul presei scrise iar pentru audiovizual premiul a ajuns la Dana Belciug, de la Antena 1.
Premiul pentru activitate publicistică a fost acordat prof. univ. dr. Florian Popa şi prof. univ. dr. Vasile Sârbu pentru 'Dicţionarul chirurgilor români'.
Pentru cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină premiul a fost primit de Liga Studenţilor de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, iar pentru cea mai bună campanie iniţiată de o companie farmaceutică - Centrofarm, pentru campania 'Cancerul de col uterin. Oferă-ţi şansa de a trăi!'.
De asemenea, Sănătatea Media Group, organizatorul evenimentului, a acordat premii speciale persoanelor care, prin activitatea desfăşurată, contribuie la dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului medical românesc, dar şi celor care militează pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
Premiul 'Pasiune şi devotament' a fost acordat prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu,
premiul 'Sănătatea TV' - prof. univ. dr. Rodica Anghel, premiul 'Promovarea activităţii didactice în medicină' a revenit conf. dr. ing. Victor Lorin Purcărea, premiul pentru 'Întreaga carieră medicală' a fost acordat prof. univ. dr. Valeriu Popescu, premiul 'Spirit inovator şi atitudine vizionară' - conf. univ. dr. Luiza Spiru, premiul 'Sănătatea TV' - dr. Radu Bălănescu.
Cegedim a acordat un premiu preşedintelui COPAC, Cezar Irimia.
A fost conferit şi premiul pentru 'Management în medicina de urgenţă', care a fost decernat prof. univ. dr. Mircea Beuran.
Cu premiul 'Sănătatea TV' a fost distinsă şi dr. Norina Alinta Gâvan iar premiul 'Dăruire în slujba sănătăţii' a revenit prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.
Gala Sănătatea încurajează recunoaşterea şi aprecierea tuturor celor care sprijină, într-un fel sau altul, sănătatea românească: medici care au obţinut rezultate remarcabile pe parcursul ultimului an, manageri de top din industria medicală, profesori, societăţi medicale, asociaţii de pacienţi, jurnalişti, companii farmaceutice şi asociaţii ale studenţilor la medicină.
Rectorul UMF 'Carol Davila', prof. dr. Florian Popa, preşedintele juriului, a declarat că Medicina este ca o prinţesă, mulţi se duc să o îmbrăţişeze, dar niciunul nu a cucerit-o. El a subliniat că, în prezent, situaţia din sănătate este foarte dificilă iar medicii încearcă să facă faţă tuturor piedicilor.
Florin Condurăţeanu, senior editor, la 'Jurnalul Naţional', a adus un omagiu corpului medical, care, în condiţii din ce în ce mai dificile şi sub o presiune mediatică defavorabilă, face eforturi pentru a salva vieţi şi a-şi face datoria.
Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group, a declarat că evenimentul Gala Sănătăţii s-a bucurat de interesul extraordinar de mare al tuturor actorilor din domeniul sănătăţii, atât medici, investitori de top, companii farmaceutice, societăţi medicale, asociaţii de pacienţi, jurnalişti, cât şi asociaţii ale studenţilor la medicină. Ea a adăugat că scopul evenimentului este de a încuraja valorile care contribuie la dezvoltarea sistemului medical românesc şi la ridicarea standardelor de performanţă în sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
UMF Târgu Mureş inaugurează în decembrie primul centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice din România Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar 2015-2016, că la sfârşitul acestui an va fi inaugurat Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, realizat în urma accesării unor...
Campanie de informare naţională despre scleroza multiplă Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România şi COLEGIUL MEDICILOR din România au lansat miercuri campania naţională de informare şi susţinere a drepturilor PACIENŢILOR 'Împreună învingem Scleroza Multiplă', care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.