Cele mai citite
 


HG privind suplimentarea locurilor la Rezidenţiat, semnată de Videanu
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a semnat vineri, în prezenţa reprezentanţilor absolvenţilor de medicină, proiectul Hotărârii de Guvern pentru suplimentarea locurilor la Rezidenţiat.
'În şedinţa de miercuri, 9 decembrie a.c., vom înainta Guvernului spre aprobare proiectul de Hotărâre de Guvern privind suplimentarea locurilor la Rezidenţiat pentru cei care au obţinut punctaj de promovare, dar fără loc sau post şi sperăm ca joi să fie publicată în Monitorul Oficial. Am cerut ca în actul normativ să fie incluşi şi absolvenţii din reţelele paralele, respectiv, Apărare şi Interne' - a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu.
El le-a spus tinerilor că nu au de ce să mulţumească pentru acest act normativ.
'Este dreptul vostru şi nu aveţi de ce să ne mulţumiţi. Chiar dacă vin din afara sistemului, mi s-a părut un nonsens să pierdem o generaţie de specialişti tineri atunci când este mai multă nevoie de personal calificat. Mă bucur că am reuşit să repar o nedreptate. Vă urez succes în carieră' - a spus Adriean Videanu.
Miercuri, 2 decembrie, Guvernul României a aprobat Memorandumul iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care este prevăzută suplimentarea cu 1.500 a locurilor în specialitatea medicină de familie, la concursul de rezidenţiat sesiunea 15 noiembrie 2009.
În acest an, au existat absolvenţi ai facultăţilor de medicină care, deşi au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, nu au putut fi confirmaţi medici rezidenţi întrucât s-au clasat în afara numărului de locuri sau posturi publicate la concurs pentru domeniul medicină.
Pentru a asigura necesarul de medici de familie din reţeaua primară, Ministerul Sănătăţii a considerat oportună suplimentarea unui număr de 1.500 de locuri în specialitatea medicină de familie, specialitate pentru care au optat ultimii candidaţi care s-au încadrat în numărul de locuri/posturi publicate la concurs.
Demersul MS va fi definitivat săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
Vaslui: Nouă candidaţi pentru posturile de rezidenţi din judeţ Un număr de nouă posturi de medici rezidenţi scoase la concurs de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui ar urma să fie ocupate după examenul de rezidenţiat de la sfârşitul acestei săptămâni.
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Examen de rezidenţiat duminică; peste 5.100 de candidaţi Universităţile de medicină şi farmacie vor organiza duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidenţiat, la concurs înscriindu-se 5.102 de tineri absolvenţi, pe 3.879 locuri şi posturi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.