Cele mai citite
 


Adrian Streinu-Cercel, Doctor Honoris Causa al UMF Iaşi
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa din partea reprezentanţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi.
Membrii Biroului Senatului au decis să îi confere acest titlu medicului Adrian Streinu-Cercel în calitatea sa de profesor de 'Boli Infecţioase' şi pentru eforturile depuse până acum în acest domeniu.
Conferirea titlului de Doctor Honoris Causa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a fost prilejuită de aniversarea, de către UMF Gr. T. Popa, a 130 de ani de la înfiinţare.
'Omagierea individualităţilor marcante ale vieţii academice este pentru noi o datorie de conştiinţă şi de suflet deopotrivă, fapt pentru care ceremonia de acordare a înaltului titlu de Doctor Honoris Causa capătă semnificaţia unui act de onoare. (...) Avem plăcutul prilej de a ne exprima deplina consideraţie faţă de prestigioasa dumneavoastră activitate ştiinţifică, cunoscută atât în lumea medicală românească, cât şi în cea internaţională', a declarat rectorul UMF Gr. T .Popa din Iaşi, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel este secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi director al Institutului de boli infecţioase 'Prof. dr. Matei Balş' din Bucureşti. Din 2006, predă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davilla' din Bucureşti, unde ocupă funcţia de secretar ştiinţific.
Adrian Streinu-Cercel este reprezentantul României la ONU pentru infecţia HIV/SIDA. În 1997, a fost numit membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din New York pentru ca, 12 ani mai târziu, în 2009, să devină şi membru permanent al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.
De asemenea, pentru meritele deosebite în domeniul medical, în anul 2000, preşedintele României i-a decernat Ordinul Naţional 'Serviciu Credincios' în rang de ofiţer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Adrian Streinu-Cercel împlineşte 60 de ani Medicul Adrian Streinu-Cercel s-a născut la 30 august 1956 în comuna Şipote (Orbeni), judeţul Bacău. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii "Carol Davila" din Bucureşti (1976-1982). Doctor în medicină (1999). Diplomat în Management Medical ACODESS (Rennes, Franţa, 1991). A urmat...
Iaşi: Streinu-Cercel, Doctor Honoris Causa al UMF 'Gr.T. Popa' Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea reprezentanţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Iaşi: Primul Centru de onco-genetică, susţinut de UMF "Gr.T.Popa" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" s-a implicat foarte mult în crearea Institutului Regional de Oncologie Iaşi şi "dorinţa este să devină un centru de excelenţă", a declarat sâmbătă rectorul Universităţii, prof.dr.Vasile Astărăstoae.