Cele mai citite
 


MCSI a selectat 13 proiecte pentru operaţiunea e-Sănătate, în valoare de 32 milioane lei
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a aprobat pentru finanţare în cadrul operaţiunii e-Sănătate local un număr de 13 proiecte în valoare de 32 milioane de lei.

Proiectele selectate au fost depuse în Programul Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice' 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public, Domeniul Major de Intervenţie 2 - 'Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice', Operaţiunea 4 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar.
Potrivit MCSI, în conformitate cu prevederile ghidului solicitantului, în cadrul apelului au fost depuse un număr de 38 propuneri de proiecte, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 139.3 milioane lei, din care suma solicitată nerambursabilă a fost de aproximativ 116,7 milioane lei.
Lista solicitanţilor eligibili a cuprins: unităţi sanitare publice cu personalitate juridică şi parteneriate între unităţi sanitare publice cu personalitate juridică.
Proiectele incluse în operaţiunea e-Sănătate au ca scop permiterea accesului cetăţenilor la servicii de sănătate de calitate, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale, promovarea serviciilor integrate de sănătate şi colaborarea inter-profesională.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Proiect pentru un portal interclinic pediatric Copiii din Sălaj ar putea beneficia de servicii medicale mai bune ca urmare a creării unui portal informatic ce ar putea interconecta Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj - Napoca şi Spitalul Municipal Dej.
Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă de presă...
MCSI a publicat spre consultare Ghidul solicitantului pentru e-sănătate Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru operaţiunea 3.2.4 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar (proiecte la nivel local)'...
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă 12 februarie ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă...
Călăraşi: Proiectul 'E-Sănătate: un serviciu în beneficiul cetăţeanului', implementat în judeţ Proiectul intitulat 'E-Sănătate: un serviciu în beneficiul cetăţeanului', în valoare de peste 3.900.000 de lei, a fost implementat în judeţul Călăraşi.
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.