Cele mai citite
 


Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate
sâmbătă, 5 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 5 dec /Agerpres/ - Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1 au fost confirmate în judeţ, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 90, informează dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad.
'Dintre bolnavii la care s-a confirmat existenţa virusului AH1N1, 82 au fost declaraţi vindecaţi, în prezent mai fiind opt bolnavi - trei adulţi şi cinci copii. Cei mai mulţi bolnavi au fost confirmaţi în municipiul Arad (75), numărul cel mai mare de bolnavi făcând parte din categoriile de vârstă 15-19 ani (37) şi 10-14 ani (12)' - a precizat dr. Dana Negru.
Ca urmare a constatării noilor cazuri de îmbolnăviri, DSP Arad a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad cu privire la necesitatea efectuării curăţeniei/ dezinfecţiei în clasa a VIII-a A a Grupului Şcolar 'Csiki Gergely' şi clasa a III-a D a Şcolii generale nr. 5, ambele din municipiul Arad, clase care au cazuri confirmate, dar unde, deoarece debutul bolii pentru ambii pacienţi a fost anterior datei de 26 noiembrie, cursurile nu se mai suspendă.
Totodată, DSP Arad a verificat efectuarea curăţeniei/ dezinfecţiei în clasa IX C a Grupului Şcolar 'Francisc Neumann' şi în clasa V A a Şcolii Generale nr.13 'Aron Cotruş', ambele din municipiul Arad, unităţi care au acceptul de redeschidere a cursurilor în aceste clase, începând de luni, 7 decembrie', a mai precizat dr. Dana Negru.
Potrivit acesteia, în săptămâna care a trecut, au fost distribuite medicilor vaccinatori 3.869 doze vaccin pandemic A/H1N1, după cum urmează: elevi peste 16 ani - 112 doze; studenţi - 200 doze; cadre medicale - 807 doze; cadre MAI - 2.750 doze. AGERPRES /(Ioan Weisl)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: 83 de cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Un nou caz de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1 a fost confirmat, miercuri, în judeţul Arad, numărul total al contaminării arădenilor cu acest virus ajungând la 83.
În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Alte 13 cazuri de gripă nouă confirmate în judeţul Arad Arad, 29 nov /Agerpres/- Alte 13 cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Arad, totalul persoanelor contaminate cu cu virusul A/H1N1 în acest judeţ ajungând la 75.