Cele mai citite
 


Sălaj: Medic, bolnav de gripă nouă
duminică, 6 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zalău, 6 dec /Agerpres/ - Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat în Sălaj, fiind vorba de o femeie, medic de familie în mediul rural.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, confirmarea a fost făcută de Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino Bucureşti.
'Avem confirmat un nou de caz de gripă nouă, cel de-al patrulea din judeţul nostru. Este vorba de o femeie, în vârstă de 34 de ani, care este medic de familie în mediul rural. Femeia, care prezintă o formă uşoară spre medie a bolii, este actualmente izolată la domiciliu, primind tratament cu antivirale. Ea este recent întoarsă din Italia, unde a fost plecată cu mama şi soacra ei, cele două fiind de asemenea sub supraveghere medicală', a declarat, duminică, Sanda Stanca, director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.
Potrivit sursei citate, cei doi copii ai femeii bolnave de gripă nouă şi soţul acesteia nu prezintă simptome ale bolii.
Acesta este cel de-al patrulea caz de gripă nouă confirmată în Sălaj, în celelalte trei cazuri fiind vorba de un tânăr, la care s-au adăugat apoi mama şi sora acestuia. AGERPRES/(Sebastian Olaru)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Încă două cazuri de gripă nouă Alte două cazuri de infectare cu virusul AH1N1, respectiv mama şi sora tânărului de 19 ani confirmat joi cu gripa nouă, au fost anunţate vineri.
Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Sălaj: Alte trei persoane sunt internate cu suspiciunea de gripă Alte trei persoane din Sălaj sunt actualmente internate la Secţia de Boli infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cu suspiciunea de gripă, după ce, la finele lunii ianuarie un sălăjean în vârstă de 36 de ani a decedat datorită gripei provocate de virusul AH1N1.
Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.